Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Recomandari centrala electrica sau pe gaz la apartament


Pentru un apartament cu 2 camere, 50 mp, ce e mai bine sa aleg: centrala termica pe gaz sau electrica? Ma intereseaza si ca pret de investitie si costuri de utilizare. Sincer sa fiu mi-e cam teama de ideea de centrala pe gaz, am auzit de tot felul de cazuri pe la stiri.


Intrebare de la Ionica, pe adresa redactiei: Recomandari centrala electrica sau pe gaz la apartament.

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Chibit in ianuarie 6th, 2019

Bună seara!
De preferat este centrala pe gaz, chiar dacă investiția inițială este un pic mai mare (proiect, instalare, centrala în sine). Ulterior prețul plătit pentru încălzire este mult mai mic.
La o centrala pe curent electric (de 9 KW) impedimente ar fi următoarele: lipsa circuitului separat pentru alimentarea cu energie electrică a centralei, lipsa apei calde menajere-nu toate centralele electrice fac apă caldă menajera și costurile pentru încălzire.
In final dumneavoastră decideți. Pentru diminuarea costurilor cu încălzirea, izolarea apartamentului este importantă precum și existența unei timplării de calitate.
Cu stimă și respect.

daniela in ianuarie 7th, 2019

eu am centrala pe gaze de 12 ani aceeasi centrala care a avut doar mici problemute in ultimii 2 ani;
recomandarea este sa o luati noua pt ca are garantie,sa o instalati pe balcon nu in bucatarie,sa aveti senzor de gaz instalat pt ca daca sunt scurgeri de gaz se opresc gazele imediat,platesc pe jumatate la intretinere fata de cei care sunt racordati la sistemul centralizat,daca mai aveti si apartamentul izolat in exterior si pe casa scarii,este o buna achizitie credeti-ma ca va spun din experienta;
s-a platit singura prin reducerea costurilor la intretinere…parerea mea;
daca este sa se intample ceva si de la centrala electrica se poate intampla…nu explozie dar exista riscul incendiului,nu-i asa?

Ionica in ianuarie 9th, 2019

Nu am luat in calcul apa calda, ar trebui sa cumpar si boiler la o centrala electrica. Multa lume imi spune ca e mai buna centrala pe gaz si pentru costuri ulterioare si pentru ca gaze avem oricum la bloc. Daca e facuta instalatia cu firma probabil ca o sa am si garantie la montaj. Va multumesc pentru sfaturi.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii