Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Gresia tip parchet pe lung sau pe lat in hol?


Cum sa montez gresia tip parchet intr-un hol mic si ingust de apartament, pe lung sau pe lat, ca sa-l fac sa para mai lat?


Intrebare de la Viorela, pe adresa redactiei: Gresia tip parchet pe lung sau pe lat in hol?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Vali in decembrie 9th, 2018

Cel mai bine este sa vezi cum arata pe lungime si pe latime si te decizi singura. Deschide o cutie si aseaza placile intercalat pe lungime si latime ca sa vezi cum vin.
Uite doua exemple gasite cautand in google images cuvintele „gresie hol mic montare lung lat”:

https://iip-symposium.info/?attachment_id=66134

Victoria in decembrie 10th, 2018

Buna, Viorela!

Inteleg ideea de montare a gresiei de-a latul incaperii in scopul obtinerii efectului de largire vizuala a holului ingust, insa parerea mea este ca montand gresia pe lung vei pierde mai putin material.

Vali in decembrie 10th, 2018

Victoria, materialul, nu se pierde.. bucata care ramane la taierea finala a unei linii serveste ca inceput pentru linia urmatoare, ca la parchet. Problema este cum va arata pentru ca in acest caz poate lua si gresie patrata.. holul avand latime mica efectul este la fel.
Parchetul se pune pe lungime nu numai din motive de economie ci si de aspect, arata ca si cand ai face podeaua din scanduri de lemn. Mie cel putin scandurile dispuse perpendicular pe directia de mers imi dau senzatia unei punti.. instabila.. care se clatina, cu cateva gauri, deasupra unui rau de munte cu un trib de canibali alergand dupa mine.. (Jack Sparrow style.. :D)
Pe de alta parte scandurile dispuse paralel pe directia de mers dau senzatia de stabilitate..(fara pirati aici)

Victoria in decembrie 10th, 2018

Multumesc pentru precizari, Vali! Furnizezi informatii clare si utile, bine argumentate. Personal, as alege montajul pe lungime si nu m-as complica cu montajul perpendicular, mi se pare ca implica prea multe batai de cap fara sa ajute prea mult :)

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii