Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Consum centrala termica electrica cand e frig


Salut. Are cineva pe aici centrala termica electrica instalata in casa / apartament si ne poate spune care este consumul ei si cat plateste luna de luna in perioada de frig. Am o centrala pe lemne, dar vreau sa leg in paralel la instalatie si o centrala electrica pentru confortul personal. Multumesc pentru orice informatie.


Intrebare de la Radovici, pe adresa redactiei: Consum centrala termica electrica cand e frig.

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Chibiț in decembrie 5th, 2018

Buna seara!
Consuma cit scrie in specificatii ( 9, 12, …24…. kw). Problema este cite ore functioneaza din 24 ore cit are ziua. La 3 ore/ zi pentru o centrala de 9 kw aveti 27 kw/ zi. La o luna aveti 27×30 = 810 kw. Nu uitati ca peste 10 kw trebuie trifazic. Si la cele monofazice sa aveti grija cu instalatia electrica.
Cu stima si respect.

Radovici in decembrie 6th, 2018

Va multumesc mult pentru raspuns. Sa inteleg ca daca o centrala electrica e de 24 KW, asta inseamna ca ea consuma 24 KW pe ora? Adica numarul de kw care apare pe ea se refera la consumul pe ora?

Irimie in decembrie 6th, 2018

Ati inteles bine Radovici. Centrala electrica nu va merge blana tot timpul daca preia instalatia/casa calda de la ct. lemne si folositi senzor ext., termostat de camera la electrica.

Stefan 51 in decembrie 6th, 2018

buna seara
las-o moarta e prea scumpa distractia

Radovici in decembrie 7th, 2018

Pai si la un fier de calcat de exemplu. Daca scrie pe el, cand il iau din magazin, ca consuma 1000 de wati inseamna ca daca il tin in priza o ora atat consuma? 1 kw? Si la alte electrocasnice, nu numai centrala electrica? Wow. Acum aflu aceasta informatie. Asa este?

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii