Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Din ce materiale se construieste cea mai ieftina casa?


Buna ziua. Ce materiale sa folosesc pentru a iesi cat mai ieftin cu constructia casei? Lemn, caramida, structura metalica sau ce alte variante mai exista? Pe scurt, care este cea mai ieftina casa de construit?


Intrebare de la Vlad, pe adresa redactiei: Din ce materiale se construieste cea mai ieftina casa?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Chibiț in noiembrie 9th, 2018

Buna seara!
Nu există casă ieftină. Orice material pe care doriti sa-l folositi are avantaje si dezavantaje. Pretul final este cam acelasi. Arhitectul vă poate da un sfat. Din câte îmi aduc aminte sunt topicuri case de lemn vs cărămidă/ bca.
Cu stimă si respect.

Dinu in noiembrie 10th, 2018

Cred ca cel mai ieftin iesi cu casa din containere maritime. problema lor e cu izolarea, iarna cred ca faci frigul daca nu e izolata bine, iar vara mori de cald. Insa ca pret aproape sigur e cea mai ieftina casa

p.vili in noiembrie 10th, 2018

Cea mai avantajoasa casa este din prefabricate beton cu izolatie incorporata.
Detalii [email protected] tel 0734844617 sau 0766271435.
Avem doua modele una parter si una cu mansarda.

C.E.B. in noiembrie 10th, 2018

@Chibit are dreptate. Casa ieftina nu exista.
Vorba multa, sfaturi ieftine si pareri toti dau.
Cu respect si stima,
Echipa „Casatamultvisata Empire Building”
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Vlad in noiembrie 10th, 2018

Inteleg si eu ca nu sunt diferente mari insa cred ca ase poate face o diferentiere intre materialele din care alegi sa o construiesti. Spre exemplu, din caramida nu e mai scumpa decat daca o fac din lemn?
Sau cum spun si cei de mai sus: prefabricate beton, containere maritime? Deci eu cred ca se poate face un top dupa preturile materialelor alese

ConIon in noiembrie 10th, 2018

Faci un top sau vreu sa construiesti? Arhitectul da forma unui proiect, structuristul calculeaza rezistenta si din ce material se va construi. CEREI SA-TI FACA ACEST TOP. Nu poti sa sti cat costa mp pana nu ai un proiect.

Stefan 51 in noiembrie 10th, 2018

buna seara
fa-o din pamint batut,iei citiva tigani care se mai pricep si ai casa,racoroasa vara calduroasa iarna….

Aurel in noiembrie 11th, 2018

Paie…

Vlad in noiembrie 11th, 2018

Conlon: fac un top pentru mine, ma intereseaza o casa buna dar vreau sa stiu si cum ies mai ieftin, apoi iau legatura cu arhitectul. E normal sa vreau sa stiu care sunt diferentele de preturi intre materialele alese pentru constructie.

Stefan51, Aurel: din paie sau din pamant imi aduc aminte de povestea purcelusilor. Nu am incredere sa fac o casa care la primul vant puternic pleaca cu totul de pe teren :).

Chibit in noiembrie 11th, 2018

Bună seara!
Este destul de greu de făcut un top al materialelor folosite. De ce?
– în primul rînd nu postează utilizatorii;
– în al doilea rînd depinde de suprafaţa construită, de zona unde s-a construit (manoperă, materiale folosite, achiziţia acestora), structura de rezistenţă, etc. Sfatul este să mergeţi la un arhitect, stabiliţi proiectul şi să il puneţi un pic la treabă, să vă facă calcule.
Revin, nici o casă bine construită nu este ieftină.
Părerea mea pentru topul dumneavoastră, în ordinea crescătoare a preţului, este: bca, cărămidă/ ytong forte, ytong A+, lemn. Să nu uitaţi de betonul pentru structura de rezistenţă (stâlpi sau cadre), fier structura şi lemnul pentru sarpantă. La prima citire multe variabile. Pentru casele cu structură metalica sau din containere nu cunosc. Poate vă ajută altcineva.
@C.E.B. a punctat „Vorba multa, sfaturi ieftine si pareri toti dau”, inclusiv eu. Baftă!
Cu stimă şi respect.

Vlad in noiembrie 12th, 2018

Sunt de acord ca nicio casa bine construita nu este ieftina, dar si alegerea materialelor poate face diferenta. Iata, domnul Chibit a facut un top in care casele de lemn ar fi cele mai scumpe. Pentru mine e o mirare. Chiar ma gandeam ca o casa din lemn este o varianta mai ieftina decat cele din caramida.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii