Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Costuri fier si beton placa intre etaje, 8×10 mp


Am si eu o intrebare, cat m-ar costa o placa intre etaje? La o casa de 8 pe 10 metri patrati. Cam cat ar costa fierul si betonul?


Intrebare de la Adi, pe adresa redactiei: Costuri fier si beton placa intre etaje, 8×10 mp.

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Vali in decembrie 1st, 2018

In functie de cum este dispusa suprafata in proiectul tehnic sunt notate aceste cantitati. Nu se pot da direct aceste valori pentru ca la o suprafata mare fara sustinere pe mijloc cu stalpi sau zidarie portanta sunt necesare grinzi de armare suplimentare. De asemenea structuristul va determina grosimea fierului beton din armatura si grosimea placii de beton. Trebuie avut in vedere si daca fundatia poate suporta greutatea placii de beton.
Cel mai bine ati un structurist. Ganditi-va ca daca va costa un proiect tehnic 2000 lei acum va va costa de 10 ori mai mult sa reparati o executie facuta dupa ureche.

Florian in decembrie 1st, 2018

Fierul si betonul, in jur de 10000 de lei Mai e cofragul si manopera.

Eugen in decembrie 1st, 2018

Băi terminati mă gen Florian cu preturi d-astea de 10000 de lei,oameni buni…nu va lăsați uluiți de prețurile care la tot pasul vine x si y ca e posibil 10000,nu e adevărat nimic trezitiva meseriasilor

Chibiț in decembrie 1st, 2018

Buna seara si la multi ani!
Hai sa socotim sa vedem cine are dreptate. Beton C16/20 pentru o placa de minim de 15 cm pe suprafata data (0.15×8×10), 12mc. Pret apx. 220 lei mc. Suma 2640 lei. Mai punem apx. 2000 kg fier si la un pret mediu de 3, 2 lei avem 6400 lei. Fierul trebuie calculat conform proiect ( grosime fier PC 52, etrieri). La grosier avem 6400+2640 =9040 lei. Mai punem bani pentru cofraj si inchiriat popi si ajungem la apx. 10000 lei. @Florian are dreptate. Dar dirigintele de santier nu va poate ajuta?
La toate astea nu uitati manopera si pompa de turnare.
Cu stima si respect.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii