Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce aleg intre bca si caramida, care are proprietati mai bune?


E adevarat ca bca-ul de acum are aproape aceleasi proprietati ca si caramida? Urmeaza sa ma apuc de casa si vreau sa-mi fac socotelile cu materialele de constructie si nu stiu ce sa aleg intre cele doua materiale.


Intrebare de la Ilie, pe adresa redactiei: Ce aleg intre bca si caramida, care are proprietati mai bune?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Sile in septembrie 18th, 2018

Orice s-ar spune, eu sunt de parere ca tot caramida e mai buna. Nu stiu daca BCA-ul are alte uri in fata caramizii in afara de dimensiunea care grabeste procesul de ridicare a zidariei. As vrea sa aud si alte pareri dar nu cred ca un constructor ar spune altceva. Poate doar un producator sau vanzator de BCA.

Chibiț in septembrie 19th, 2018

Bună ziua!
Pentru diferența de bani, cărămida vs bca, aş merge pe cărămida. Nu cred că bca poate asigura rezistența la compresiune precum caramida. Trebuie studiată fişa tehnica. Dacă vorbim de Ytong este alta discutie. Structura de rezistenta ar trebui cadre si nu pe stipişori( ytong a+, care nu necesita izolație). Daca folosim ytong forte mergem pe o structura de rezistenta clasica, dar acesta necesita termoizolatie. Soluția cu ytong este destul de scumpa. Dacă întrebi vînzatorul, fiecare va susține produsul pe care-l promovează. Cel mai bine în faza de proiectare te consulti cu arhitectul pentru alegerea unei solutii optime.
Cu stimă şi respect!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii