Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Care este cel mai bun acoperis si cel mai frumos?


Care este cel mai bun si rezistent acoperis? Ne place cel mai mult tigla ceramica cum am vazut ca au grecii mai la toate casele lor, dar am inteles ca e grea si foarte scumpa. Asa ca acum cautam alta varianta mai accesibila la pret dar totusi vrem sa avem un acoperis frumos si rezistent.


Intrebare de la Costin, pe adresa redactiei: Care este cel mai bun acoperis si cel mai frumos?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

pepelea in septembrie 21st, 2018

Daca nu-ti place tabla dar nu ai bani de tigla ceramica poti sa-ti pui acoperis din tabla sau tigla metalica acoperit cu roca naturala. Se monteaza mai greu decat tigla metalica dar arata mult mai bine si cica ar fi si mai rezistent. Dar am citit de curand ca pretul tiglei acoperite cu roca naturala si al tiglei ceramice ar fi asemanator, doar ca ceramica tine si peste o suta de ani.

Chibit in septembrie 23rd, 2018

BUnă dimineața!
Ce înseamnă foarte greu și foarte scumpă. Pentru ”foarte greu”, structura de rezistență a acoperișului se face din momentul proiectării și execuției, iar pentru ”foarte scumpă” realocați bugetul, dar înainte, este bine să vă faceți calcule puse pe hârtie pentru tipul dumneavoastră de acoperiș.
Cu stimă și respect!

Stefan in septembrie 23rd, 2018

Salutare Costin!

Gerard este de exceptie din tpdv.Spor

Costin in septembrie 23rd, 2018

Noi avem proiectul gata si era prevazut un acoperis din tigla metalica, inca nu ne-am apucat de casa, urmeaza luna care vine. Am timp sa fac modificarea necesara la proiect daca ma hotarasc pentru tigla ceramica? O sa ma coste si asta in , nu?

Constructiacasei in septembrie 28th, 2018

Buna ziua.
Tipul si materialul invelitorii sunt considerate de catre proiectanti in calculul si configurarea elementelor structurale din lemn ale acoperisului. Daca proiectarea s-a facut pentru tigla metalica, structura acoperisului nu va rezista in timp sub greutatea tiglei ceramice. Pentru aceasta din urma, sunt necesari capriori (pane, grinzi lemn) cu sectiuni mai inalte decat pentru tabla. In afara de acest lucru, fiecare tip de invelitoare are de la producator o panta minima sub care nu este recomandat montajul, tigla din tabla poate fi montata la pante mult mai mici decat ceramica ce impune pante mai abrupte in Romania, noi avand spre deosebire de greci – o greutate in din zapada. Exista tigle metalice mate – gri antracit sau in tonuri de maro care arata foarte civilizat.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii