Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Recomandati casa din containere sau nu?


Buna seara. Vreau sa imi fac o casa mica si as alege varianta din containere pentru ca mi se pare mult mai simplu de realizat si clar mai rapid decat orice alta optiune. Insa oscilez pentru ca ar mai fi optiunea din lemn. Va fi o casa de vacanta mai mult si din cauza asta ma gandesc ca casele din containere sunt varianta cea mai buna. Voi le recomandati?


Intrebare de la Magda, pe adresa redactiei: Recomandati casa din containere sau nu?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Sorin in august 17th, 2018

Căsuțele realizate din containere sînt frumoase, interesante, aspectuoase, dar mare atenție la costurile totale – de aceea nu le consider a fi printre soluțiile ieftine, din contra. Căsuțele din lemn sînt frumoase, primitoare, „prietenoase” – posibilitățile de realizare sînt numeroase, fiecare cu avantaje/dezavantaje. Pentru varainta cărămidă/BCA, problemele ar fi relativ aceleași.
Contează foarte mult cum doriți să folosiți „casa de vacanță”: doar vara, sau și iarna, sa fie doar parter, sau și cu mansardă (parțial, sau total), amplasamentrul este în zonă de deal, munte, cîmpie, doriți să păstrați un specific local sau să fie ceva mai modernă, preferați un stil relativ clasic, sau un design mai modernist (dar care să păstreze un farmec local).
De asemenea, forma terenului (teren plan, sau teren în pantă), vecinătățile (pădure, teren liber, dealuri, stînci, etc.), orientarea față de punctele cardinale, sînt elemente de analizat pentru a găsi soluția perfectă: poate nu neapărat „cea mai ieftină” soluție, dar cu siguranță ceva ce să vă puteți permite financiar și care să se potrivească perfect dorințelor Dvs.

Vali in august 17th, 2018

Preturile la casa din containere sunt la jumatate fata de una clasica din caramida/lemn. Cu pretul unei case din containere de 60mp abea daca iti construiesti la rosu o casa de aceeasi dimensiune parter. La finisaje nici nu mai vorbim. Eu m-as interesa la primarie daca ai nevoie de autorizatie: in principiu nu dar casa vad la firmele care executa ca o pun pe o placa de beton. Fiind casa de vacanta nu ai nevoie de bransament utilitati. Daca ai noroc si ai apa la adancime mica ai scapat usor. Curent poti pune cu 1 panou solar legat la un invertor hibrid. Nu ai nevoie de TV ca doar nu vii in vacanta sa te uiti la TV. Cat mai putine lucruri in casa = cat mai slabe sanse sa pierzi ceva daca iti trec pragul hotii.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii