Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Curge gudron cu consistenta de apa sau smoala in centrala


Problema centrala lemne: curge gudron cu consistenta de apa sau smoala in interiorul ei sau face condens si stinge focul. Am curatat-o si am aprins focul dar degeaba, la fel. Ce s-a intanplat?


Intrebare de la Gabrriel, pe adresa redactiei: Curge gudron cu consistenta de apa sau smoala in centrala.

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Madalina in martie 24th, 2018

Bună ziua,

În general de la lemnele ude, care nu s-au uscat suficient. Trebuie sa folosiți lemne cumparate cu cel puțin 1 an în urma și uscate, le-ati tinut într-un loc aerisit, în soare, dar sa nu ploua pe ele.
Noi am avut aceeași problema și din aceasta cauza gudronul s-a aprins și a ars coșul pe interior, apoi flacăra s-a extins la acoperiș și a luat foc acesta.
Aveți mare grija. Este foarte periculos.

STOLERU in martie 24th, 2018

Corect!De vina sunt lemnele ude! din aceasta cauza ,pana sa arda lemnele sunt supuse la un proces de distilare a substanteleor volatile sau de descompunere, avad ca nume general: : acid pirolignos”.Adica un amestec de apa acida si gudron care este inflamail!Mai interesant este faptul ca, acest produs acid contine si acid acetic si formic cu efect coroziv foarte puternic a instalatiei de otel carbon!ATUNCI PRIN FISURILE CREEATE SE SCURGE ACEST LICHID INFLAMABIL CARE POATE GENERA INCENDII!Nu neglijati!

liviu in martie 25th, 2018

Eu am avut fregvent aceste scurgeri la centrala din cauza ca folosesc lemne rasinoase.Se depune gudron si pe horn.
Rezolvarea.Curatarea chimica(arderea in centrala a substantelor care ajuta la desprinderea gudronului) si mecanica(cu peria speciala de horn) a centralei si a hornului de sus pana jos.Nu recomand aprinderea hornului,poate provoca incendii.Succes!!

Pedro in martie 25th, 2018

Din experienta, la centrala cu gazeificare pe care am utilizat-o 10 ani (focar din otel), nu apare in focar acea smoala, chiar si arzand lemne verzi. Insa se depune pe interiorul cosului sub forma de funingine (nu smoala) si se aprinde daca flacara din centrala ajunge in cos la momentul alimentarii cu lemne, cand centrala este incinsa. Cosul arde infiorator, duduie, iar sus la iesire flacara ajunge la 1-2 m. Pesonal m-am obisnuit cu fenomenul, insa prima data ma speriasem rau. Daca aveti cos din caramida, ca mine, iar acoperisul este cu invelitoare din tabla, nu sunt urmari. Recomand totusi sa alimentati centrala cand focul nu este la apogeu. S-a intamplat sa arda cosul chiar si dupa o luna de la curatare. Binenteles ca am cumparat perie cu prelungitor si curat cosul o data pe luna. Precizez ca am ars numai lemne verzi tip de 10 ani.
La centrala cu ardere normala, pe care am cumparat-o dupa ce anterioara cu gazeificare si-a dat obstescul sfarsit, (VIADRUS U22) de 35 kw, m-am confruntat cu smoala scursa la usile acesteia. Sunt in general doua cauze: Lemnele ude (verzi) si temperatura de ardere mai scazuta reglata la centrala. Adica in jur de 60 grade. Se pot combina lemnele, uscate dedesubt cu cele verzi deasupra, si merge bine si asa, fara smoala, insa la temperatura de 75-80 grade. Totusi, lemnele verzi proasat aduse de la padure ar trebui lasate sa se usuce macar 30 zile, si apoi bagate pe foc.

Marius in aprilie 1st, 2018

Gudronul se formeaza din cauza temperaturii prea scăzute pe retur .centrala pe lemne trebuie sa aiba pe tur minim 85 de grade daca temperatura este mai mica se formeaza condens pe peretele centralei si incepe sa faca gudron care este rezultat din funingine si consens. Rezolvare temperatura tur minim 85 grade si retur 50 grade minim

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
посмотреть

www.progressive.ua

http://www.chemtest.com.ua
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii