Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

E nevoie de autorizatie de constructie la transformarea podului in mansarda locuibila?


Buna ziua, doresc sa cumpar o casa in Brasov. In cartea funciara scrie in loc de pod acoperis tip sarpanta. In acest pod, actualul proprietar a amenajat doua camere si o baie. Nu are proiect, sau autorizatie de constructie. Risc, daca cumpar casa, o amenda? E nevoie de AC pentru transformarea podului in mansarda locuibila?


Nu a modificat structura casei, doar ca a facut camerele si baia. Cat costa sa intre in legalitate? Suntem, in acest moment, in ilegalitate? Inteleg ca pentru anumite modificari nu e nevoie de autorizatie de constructie, daca nu se schimba functionalitatea spatiului.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.

Intrebare de la MoniGrama, pe adresa redactiei: E nevoie de autorizatie de constructie la transformarea podului in mansarda locuibila?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Bogorodea Florin in august 25th, 2016

Bună ziua!
În primul rand ar trebui sa știți ca lucrările pentru care nu este necesara autorizația de Construire sunt acelea de reparație și mentenanță. În rest orice faceți ( pentru a fi în legalitate) va trebuie AC. La o lucrare de genul dumneavoastră calea legala ar fi fost urmatoarea: obținere certificat de urbanism pentru schimbare destinație din acoperiș tip sarpanta în mansarda; expertiza tehnica asupra imobilului pentru a vedea dacă necesita îmbunătățiri (reparații sau consolidari) și în urma unui proiect obținerea autorizației de construire.
Da veți cumpăra casa nu cred ca veți fi pasibil de amenda dacă în actul de vânzare cumpărare se specifica regim de înălțime P+M, lucru imposibil din moment ce înțeleg ca e făcut fără acte.
În alta ordine de idei, pașii de mai sus ii puteți urma și dumneavoastră, considerând ca acea compartimentare nu exista.
Pentru mai multe detalii ma puteți a la nr. 0786355646.
O zi buna!

Dan in august 25th, 2016

Buna ziua,

Nu veti fi amendat dar va trebui sa suportati costurile legalizarii mansardarii.
Sunt doua modalitati diferite de a legaliza mansardarea, in functie de anul in care a fost facuta: inainte sau dupa aparitia Legii 50/1991. Sunt doua HCL-uri in vigoare pe aceasta tema.
Apoi, in fuctie de zona in care este imobilul pe care doriti sa-l cumparati, legalizarea depinde foarte mult de incadrarea in CUT-ul zonei.
Va sfatuiesc ca, inainte de a cumpara sa va adunati toate datele necesare.
Daca mai doriti si alte amanunte ma puteti a pe [email protected].

O zi minunata!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii