Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Se poate pune polistiren inainte de turnarea betonului la un tavan?


Buna ziua. Spuneti-mi ce se pune la un tavan pentru izolare, sub placa de ciment? Se poate pune inainte de turnarea betonului polistiren extrudat de 3 cm?


Intrebare de la Cornel, pe adresa redactiei: Se poate pune polistiren inainte de turnarea betonului la un tavan?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

costea cristian in iulie 30th, 2016

Salut Cornel

Daca discuti de tavan, inainte de turnare,inseamna ca vrei sa izolezi pe interior o placa de beton cu polistiren.Este bine ca la interior sa izolezi cu vata(materiale care respira), doar la exterior(betoanele care dau in exteriorul constructiei)este ok sa le izolezi cu polistiren.Tu ce ii faci pe urma la tavanul tau care va trebui finisat?dibluri,plasa,adeziv?mai bine mergi pe tavan de rigips(lasa placa asa cum e, pune doar folie sa nu curga laptele de ciment), izoleazal cu vata si sigur iti va fi mai bine(mai ales ca trebuie sa iti tragi si electrica pentru iluminat pe acolo-nu spargi placa, nu tai polistirenul).

Pentru alte detalii-Cristian-0744.310.445

O zi placuta

Dan in iulie 30th, 2016

Da, in ultima vreme tot mai multi beneficiari aleg aceasta varianta.

Este foarte la indemana, apoi se finiseaza la fel ca polistirenul de exterior. Stratul final poate fi glet sau orice altceva.
Traseele pentru cablurile electrice se fac foarte usor in polistiren. Dimensiune minima 3cm si e recomandat sa fie o densitate medie-buna (cele slabe, n-au rezistenta, se pot rupe sau distruge usor in timpul lucrarilor de armare – turnare.
Plasele de armare, se sustin foarte bine punand intre ele si polistirenul de dedesubt pietre cat mai mari si plate sau resturi de moloz potrivite (bucati de gresie cat mai groasa, eventual cu tencuiala prinsa cu tot, …)

Asadar, atentie mare ca fierul sa nu se sprijine direct pe polistiren ca il va patrunde si apar alte probleme.

Succes!

Aurel MICLEA in iulie 31st, 2016

Dl. Cornel,

Este adevarat ca se poate face…dar, pentru EFICINTA maxima, orice cladire, se izoleaza la exterior. Nu conteaza, daca vorbim de pereti, tavan, sau podea, principiul este acelasi: structura cladirii se comporta ca un acumulator. Daca inmagazinezi energie (cald/rece)in structura, pentru compensarea pierderilor, utilizezi foarte putina energie. pentru compensare (mentinerea unei temperaturi constante cu utilizarea unei energii in cost neglijabil.

Dca doriti mai multe detalii, eventual a unui sistem de climatizare IEFTIN in special in exploatare, ne puteti a la +40763650071; e-mail: [email protected]

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
https://best-cooler.reviews

подробно
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii