Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Alegere adeziv si marci tencuieli decorative peste polistiren


Buna ziua. Am izolat casa cu polistiren extrudat acum 8 ani si am pus numai plasa peste polistiren, nimic altceva. Am lasat lucrarea asa timp de 8 ani fara a da nici un fel de tencuiala decorativa. In prezent plasa s-a dezlipit de pe polistirenul extrudat in unele parti ale casei (50%). Oare s-a dezlipit din cauza adezivului? Numai stiu cu ce adeziv s-a dat. Acum doresc sa dau plasa jos de pe tot polistirenul extrudat si sa repun din nou o alta plasa si binenteles sa continui cu tencuiala decorativa. Intrebarile mele sunt:


1) Ce adeziv imi trebuie pentru a se lipi peste polistirenul extrudat?
2) Care sunt cele mai bune marci in tencuieli decorative?
Multumesc.

Intrebare de la Cristian, pe adresa redactiei: Alegere adeziv si marci tencuieli decorative peste polistiren.

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Calin in iulie 7th, 2016

Salut .Adezivul de polistiren Adeplast asta e cel mai bun dar si mai scump un pic.Kober e cea mai buna tencuiala decorativa pentru mai multe detalii suna 0764454360

Iulian in iulie 11th, 2016

Untainte de aplicarea adezivului, va trebui desprinsa toată plasa de pe fațada. Daca spui ca in proporție de 50% aceasta se desprinde, cu siguranța si cealaltă jumătate este destul de afectată.
Se recomanda ca după placare si aplicarea masei de șpaclu, pe suprafața astfel pregătită sa se aplice o amorsa pentru impermeabilizare, mai ales daca suprafața nu se Închide corespunzător cu o tencuiala decorativa.
Extrudat, nu expandat este placajul ce il aveti pe fațada? Posibil sa fi participat si asta la desprinderea plasei, pe lângă umiditatea absorbită de suport si ciclul înghețat – dezgheț.
Recomand:
1 Daca mai sunt placi ce prezintă desprindere si după dezlipirea armăturii, curățati si îndepărtați adezivul slab.
2 Pe toată suprafața aplicați o amorsa pentru întărirea suportului.
3 Faceti un test de aderentă. ( se încastreaza o plasa de fibra, 160/mp cam pe la 2,5mm in 5mm de adeziv. Daca după aproximativ 7 zile cand vii si faci testul de smulgere , ruperea se face in patul de adeziv, atunci suportul si adezivul ales este compatibil din punct de vedere al aderentei).
4 Daca testul este in regula si adezivul adera bine pe suport…
Spor la treaba!!!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
альпари памм

Велосипед Fuji

続きを読みます
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii