Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pot aplica carton bituminos peste sindrila bituminoasa?


Buna ziua! Acum cativa ani, am acoperit un garaj cu suprafata de 50 mp cu sindrila bituminoasa. Dupa un timp a inceput sa picure pe ici – pe colo, apoi un vant puternic a smuls cateva bucati destul de mari. Acum, cand ploua, ploua si inauntru in anumite locuri, mai ales ca panta acoperisului nu este mare. Mesterul care a realizat constructia a spus ca era verde cheresteaua si cand s-a uscat a generat probleme. Incerc sa gasesc o solutie care sa fie cat mai simpla si mai putin costisitoare.


Intrebarile sunt: pot aplica un strat de carton bituminos peste sindrila bituminoasa? Adica daca este viabil din punct de vedere tehnic, pentru ca estetic nu m-ar deranja deloc.
Daca da, care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii parcurg? Ar trebui sa aplic vreun strat de ceva anume peste sindrila bituminoasa inainte de a lipi cartonul bituminos?
Eventual, exista pe piata vreun produs sau o categorie de produse mai potrivite pentru o asemenea operatie? Multumesc!

Intrebare de la Tudor, pe adresa redactiei: Pot aplica carton bituminos peste sindrila bituminoasa?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Alexandru Margescu in ianuarie 25th, 2016

Este mai complicat si nici nu asigura durata mare de viata a invelitorii, montarea peste sindrila bituminoasa a membranei bituminoase…. asta presupune fixarea sindrilei pe astreala asa cum se cuvine, aplicarea unui strat de amorsa bituminoasa, aplicarea la cald a membranei bituminoase, care trebuie sa fie de 4-4,5 kg/mp/.
Nu este o treaba serioasa.
Va sugerez sa desfaceti sindrila bituminoasa si sa folositi tabla cutata zincata mai bine cea cea cutata colorata cu protectie suplimentara.
Manopera de montare a tablei cutate este redusa, si aveti si avantahul ca panta fiind mica puteti prin latimea imbinarii sa controlati eventualele infiltratii la debite mari de apa sau inghet dezghet.

Tudor in ianuarie 26th, 2016

Multumesc foarte mult!

In ce priveste manopera, nu este o problema pentru ca mesterul care a pus aiurea sindrila peste cheresteua verde trebuie sa isi asume eroarea si sa monteze ceea ce cumpar eu, fara sa mai solicite manopera. Dar nu imi dau seama daca pentru mine nu inseamna un efort financiar sensibil mai mare daca voi cumpara tabla in loc de carton bituminos. Am vazut atatea materiale cu atatea preturi incat chiar nu pot face o comparatie relevanta.
In alta ordine de idei, daca va fi sa folosesc tabla, nu as putea sa o montez fara sa scot sindrila?

Alexandru Margescu in ianuarie 26th, 2016

Se poate monta tabla si peste sindrila bituminoasa, insa apa provenita din condens va fi prezenta aproape mereu sub tabla, determinand o mai rapida corodare. Pusa pe lemn e cu totul altceva, beneficiaza de o anume ventilatie.
Pretul unui mp de tabla cutata de 0,35 mm este de 14,7 ron.
Pretul unui mp de membrana bituminoasa de 4 kg/mp si al amorsei pe/mp totalizeaza 1,42 ron.
Dumneavoastra analizati si veti vedea ca merita sa puneti tabla din toate punctele de vedere, si al rentabilitatii, si al fiabilitatii si al esteticii.

Tudor in ianuarie 27th, 2016

Multumesc inca o data!

Am insa rugamintea sa imi confirmati ca preturile indicate de dvs. (14,7 ron/mp pentru tabla, respectiv 1,42 ron/mp pentru membrana si amorsa) au fost corect indicate. Nu cred ca poate sa fie 1,42 ron/mp!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
http://salon-svadebny.com.ua/
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii