Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Gresia de exterior poate fi montata la interior?


Buna, vreau sa montez acelasi model de gresie in baie, bucatarie si holuri insa modelul care mi-a placut am aflat ca este pentru exterior. Exista dificultati sau diferente la montaj sau cand vine vorba de curatarea acesteia in timp?
Precizez ca are glazura mata, nu rugoasa, iar placile sunt de 45×45 cm.
Spatiile unde vreau sa o montez sunt mici dar tinand cont ca desi gresia este mare – 45 cm, este segmentata ca si cum ar fi formata din bucati mai mici.


Intrebare de la Daniela, pe adresa redactiei: Gresia de exterior poate fi montata la interior?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Victoria in august 11th, 2015

Buna, Daniela!

Bine ai venit in comunitatea casadex.ro :) Din cate stiu, regula impune sa nu montezi gresie de interior afara, nu si invers. Gresia pentru exterior este mai rezistenta, conceputa special pentru a rezista cu stoicism ciclurilor consecutive de inghet-dezghet, iar metodele de montaj ale celor doua tipuri de finisaj nu difera. Singura diferenta, in opinia mea, este adezivul, ceea ce inseamna ca, daca o vei monta in interior, va trebui sa alegi un adeziv pentru interior, desi gasesti acum pe piata si adezivi conceputi pentru ambele medii, cum este, de pilda, CM 11 de la Ceresit. Probabil ca si pretul celui de exterior este mai ridicat, dar nu sunt sigura de acest lucru.

Meda in august 11th, 2015

Sigur, sigur poti face asta. Am niste prieteni care au facut acelasi lucru intr-o bucatarie in prelungirea careia vine un balcon si ca sa nu cumpere doua modele diferite de gresie (au usa din sticla intre balcon si bucatarie si se vede tot dintr-o parte in alta) au montat un singur model de exterior in ambele parti. Lucrarea a iesit foarte frumoasa si nu i-am auzit sa se planga pana acum. Nici nu cred ca ar avea de ce.

George in august 11th, 2015

Se poate fara probleme.si eu am montat in baie si bucatarie.am ales-o pentru aderenta si se intretine destul de usor.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii