Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Dubii in alegerea parchetului din dormitor


Buna ziua! Sotul meu doreste sa renoveze dormitorul insa suntem in dubii ceea ce priveste parchetul. Mobila este de culoare rosu burgund cu alb lucios. Peretii am vrea ceva nuanta de cream + un perete tapet culoare inchisa. Ce parchet s-ar potrivi? Eu vreau o culoare mai deschisa, sotul ceva inchis ori nuanta de gri. Cum este mai bine?


Intrebare de la Gabriela, pe adresa redactiei: Dubii in alegerea parchetului din dormitor.

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Malina in august 22nd, 2015

In functie de dimensiunea dormitorului se poate recomanda o culoare inchisa sau deschisa. Preferabil deschisa, mai usor de intretinut, ofera impresia de spatiu mai mare, se poate asorta usor cu orice nuanta. Culorile deschise sunt foarte la moda, chiar si alb este de preferat unei culori inchise. Daca este laminat sau masiv? Recomand laminat, mai ieftin, mai usor de montat, mai usor de intretinut, nu necesita o grija deosebita la utilizare mai ales daca avem copii mici sau animale de casa. Parchetul masiv are avantajele lui, mirosae a lemn, se poate rascheta sau se poate da oricand cu o mana de lac, dar are costuri mari la achizitie si montaj, de exemplu o raschetare costa cat ai schimba cu totul un parchet laminat! Nu ma refer la parchet laminat de 6 mm sau 8 mm, recomand 12 mm si mai ales cu izofloor in loc de folie sub pentru o izolare fonica si termica foarte buna. Totodata acest izofloor este un suport ideal pentru parchetul laminat, fiind foarte dens nu da impresia in momentul in care calci pe parchet ca se lasa cu tine.

Victoria in august 22nd, 2015

Asa cum spunea Malina, culoarea parchetului ar trebui aleasa in functie de dimensiunea dormitorului, dar si de luminozitatea lui. La moda sau nu, eu, personal, prefer pardoselile in nuante deschise. Ca sa rezolvati disputa in mod avantajos pentru ambele tabere, ati putea incerca un parchet greige, adica o combinatie extrem de moderna intre gri si beige, alegand o nuanta deschisa spre medie. Trebuie sa spun ca griul face echipa buna cu burgundy, complimentandu-l si scotandu-i in fata calitatile. Asadar, un parchet greige va arata bine si in combinatie cu mobila existenta, fiind in acelasi timp usor de asortat cu un tapet decorativ intr-o culoare mai inchisa. O situatie oarecum asemanatoare a avut un alt membru de-al comunitatii casadex.ro, situatie pe care a rezolvat-o in urmatorul fel (gasiti si imagini cu rezultatul final): https://iip-symposium.info/2015/02/ce-culoare-sa-aleg-pentru-peretii-unui-dormitor-in-functie-de-restul-culorilor/

Daniela in august 24th, 2015

Buna dimineata,

Caut zugrav si parchetar ( ce tip de parchet indicati ) pentru un apartament cu 3 camere langa Paris .
Mentionez ca apartamentul are peretii tapetati in hol, 2 dormitoare si sufragerie iar pardoseala este din mocheta.

Lucrari necesare a se executa:
– indepartare parchet vechi, poate glet daca e cazul, zugraveala lavabila.
– desfacere mochetei si montare parchet.

Cat costa manopera si daca este cineve din Romania interesat sa execute aceste lucrari.

Va multumesc si astept raspuns.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
www.best-cooler.reviews

http://best-cooler.reviews/

www.steroid-pharm.com
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii