Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Centralele Liepsnele – autonomie 30 de ore cu o singura incarcare de lemn


4 - liepsnele siglaDe cand m-am mutat la casa, neavand gaze in zona, am fost nevoit sa citesc mult despre centralele pe lemne, carbune sau brichete. Si, cumva, subiectul mi-a placut, asa ca l-am aprofundat. Anul trecut am aflat despre centralele Liepsnele, care mentin focul aprins 30 de ore cu o singura incarcare de lemn. 30 de ore! Doar cine are sau a avut o centrala pe lemne intelege ca, 30 de ore de functionare a unei centrale, de la o incarcare la alta, inseamna enorm.


Hai acum sa vedem care este secretul sau pe ce principiu functioneaza aceasta centrala, astfel incat sa fie nevoie de incarcare cu lemn atat de rar. Inainte de asta trebuie sa spun ca importatorii in Romania ai marcii Liepsnele spun ca, daca folosesti carbune in loc de lemn, arderea dureaza intre 3 si 5 zile cu o incarcatura.

Principiul de functionare – ardere tip lumanare

Pe scurt, caracteristicile care fac ca timpul de ardere al lemnului in cazanul Liepsnele sa ajunga la 30 de ore, sunt distributia de aer din partea superioara si arderea solida fractionata in cadrul principiului de tip lumanare.


Mai exact, cuptorul cazanului este amplasat in partea superioara, iar la o incarcare cu lemne a cazanului (care este inalt si cilindric), arderea acestora va fi doar in stratul superior, lemnele de mai jos asteptandu-si cuminti randul pana ce ard cele de deasupra.
Cuptorul este astfel construit, incat aerul este repartizat pentru a nu permite focului sa ajunga jos. Nu se formeaza condens. Arzand stratul superior de lemne, distribuitorul de aer coboara treptat si indreapta permanent aerul spre urmatorul strat de lemne, ce urmeaza sa arda.

Alte detalii conform importatorului:

– Centrala Liepsnele, cu ardere tip lumanare, functioneaza si cu lemne verzi, dar autonomia va scadea la aproximativ 12-15 ore.
– Curatarea centralei se face la sezon in cazul in care combustibilul este de calitate (lemnul uscat), iar in cazul in care folosim carbune sau un lemn cu umiditate mai mare, se face la o perioada de una sau doua luni.
– Cenusa va fi curatata de doua ori pe luna in cazul functionarii pe lemne.
– 5 ani garantie si 25 de ani de functionare fara probleme.
– Toate modelele de centrale prezentate mai jos au o autonomie de 30 de ore la o incarcare cu lemne si 3-5 zile la o incarcare cu carbune.

Modele si puteri:

1. Liepsnele L10: capacitate cazan = 10kW, suprafata incalzita = 50-100 mp, combustibil: lemn, deseuri de lemn.
2. Liepsnele L 10 Universal: capacitate cazan = 10kW, suprafata incalzita = 50-100 mp, combustibil: lemn, deseuri de lemn, carbune, brichete.
3. Liepsnele L 20: capacitate cazan = 20kW, suprafata incalzita = 80-200 mp.
4. Liepsnele L 20 Universal: capacitate cazan = 20kW, suprafata incalzita = 80-200 mp.
5. Liepsnele L 40: capacitate cazan = 40kW, suprafata incalzita = 180-400 mp.
6. Liepsnele L 40 Universal: capacitate cazan = 40kW, suprafata incalzita = 180-400 mp.

Revin in scurt timp cu un articol despre modul de montare / instalare a acestor centrale. Pana atunci insa acceseaza siteul lor si afla toate detaliile:
Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Anghel Liviu in august 25th, 2015

Sunt incantat ca m-am inscris sa primesc tot in legatura cu casadex,este cea mai buna prezentare a tot ce tine de gospodarie (casa),de tot ce tine de sfaturile practice
necesare oricui ptr. a se documenta si descurca in toate,multumesc ca existati.

ConstruireaCasei.wordpress.com in august 27th, 2015

Suna bine.

Insa ma intreb daca este cineva care sa o foloseasca si ce ne poate spune din experienta despre ea. Pretul mi se pare peste celelalte centrale de aceeasi capacitate: 40Kw = 8200lei vs. Viadrus 40Kw = 4000lei.

Multumesc!

Oprel in august 29th, 2015

Eu am cumparat o centrala liepsnele u40 in pretul de 8400 a intrat si o vana cu trei cai si un termometru,Transport gratuit.Inca nu am montat-o

gabriel vlad in august 30th, 2015

ma intereseaza astept noi comentarii

Andrei in august 30th, 2015

in toamna sau chiar mai spre iarna, sper sa ajung intr-o locatie unde este instalata o centrala Liepsnele, iar de acolo voi veni cu mai multe detalii si chiar cu o filmare la fata locului.
Despre instalarea unei astfel de centrale am vorbit aici:
https://iip-symposium.info/2015/08/instalarea-unei-centrale-liepsnele-detalii-montaj/

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
www.artma.net.ua

Велосипеды DiamondBack

www.cl24.com.ua
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii