Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Aveti solutii pentru aerisirea unui beci care se afla sub nivelul solului?


Buna seara. M-ar interesa o metoda eficienta de aerisire a beciului, care se afla sub nivelul solului.
M-am gandit sa dau mai multe gauri in beton, si apoi sa urc cu teava plastic de 11 pe langa zid pana peste nivelul solului, apoi un cot. Pe langa costul foarte mare cu carotarea fundatiei, ar arata si destul de rau. Ar trebui o teava de 11 care sa urce din pamant pana peste nivelul soluiui, pozata pe casa si apoi un cot. Nu cred ca poate fi ingropata in polisiren / vata teava.
Aveti alte solutii mai ingenioase / practice?
Multumesc.


Intrebare de la Vlad, pe adresa redactiei: Aveti solutii pentru aerisirea unui beci care se afla sub nivelul solului?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Eugen in septembrie 2nd, 2015

Buna Vlad,
Metoda cea mai eficienta si sigura este cea pe care singur ai descris-o. Principiul de functionare al aerisirii este asemanator cu cel al cosului de fum de la sobe.Cu cit este mai inalt cu atit este mai eficient. Dar iti mai dau o solutie: ideal este cu doua aerisiri , una cu gura de acces a aerului din beci la 0,50 m sub tavanul beciului si alta pe un perete opus cu 0,25 m mai sus decit podeaua. Ambele aerisiri se fac in opusul usii de acces in beci pentru cearea unui curent continuu de aer proaspat in tot beciul. Daca ai putina imaginatie conductele respective de 110 mm pot fi mascate cu ceva de genul suportilor pentru ghivece de flori curgatoare, jucarii ale copiilor care nu mai sunt folosite de acestia , radacini de arbori cojite si date cu lac , etc
O alta solutie (pe care nu o recomand) este cu montarea unui ventilator dimensionat pentru volumul beciului pe usa de acces ( daca este verticala si nu tip trapa) care sa functioneze continuu . Dar ce faci daca ai o intrerupere de curent pe o perioada mai mare?
Spor la munca !!!

Claudiu in iulie 14th, 2018

Sal
Ventilatorul instalat pe usa de la beci sa traga sau sa aduca aerul in beci?

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
https://topobzor.info

www.danabol-in.com
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii