Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ytong este termoizolant? Mai este necesara izolarea exterioara?


BCA-ul Ytong este termoizolant? Mai este necesar sa izolezi peretii exteriori odată ce ai zidit cu bca Ytong???


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Ytong este termoizolant? Mai este necesara izolarea exterioara?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Constantin Nour in mai 7th, 2014

Buna Adrian,

Da, este necesar sa izolezi peretii exteriori daca ai folosit BCA Ytong. Motivul este urmatorul: termoizolatia,executata corect, este un sistem care este creat strict pentru acest scop, sa termoizoleze. Zidaria, nu are aceasta proprietate deoarece la imbinari vor aparea punti termice, mortarul neavand proprietati termoizolatoare. Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie: [email protected] si .com/solutiapotrivita.

Marcel Ionete in mai 8th, 2014

ytong.ro/ro/content/Ytong_A+.php

ConstruireaCasei.wordpress.com in mai 8th, 2014

Dle Constantin,

Fara a lua in discutie coeficientul de transfer termic al zidariei Ytong, va pot spune ca rostul de mortar reprezinta un coeficient absolut neglijabil!

In cazul blocurilor Ytong (care sunt prevazute cu imbinare nut si feder), grosimea rostului adezivului in strat subtire (pe care producatorul il livreaza gratuit 1 sac/palet) este de numai 1-3 mmm. Deci e ceva total diferit decat zidaria clasica unde puntile termice formate de zidaria clasica sunt evidente si de luat serios in calcul.

Pe de alta parte, revenind la intrebare, nu cred ca se poate da un raspuns la ea. In primul rand lipsesc doua detalii: (1) tipul de BCA Ytong si (2) grosimea peretelui de BCA Ytong.

(1) Exista 3 tipuri de BCA Ytong: Basic (500Kg/m3), A+ (400Kg/m3) si Forte (600Kg/m3)

Basic este modelul standard, in timp ce A+ are proprietati izolatoare ridicate iar Forte are portanta (pana la 2 niveluri). Evident, A+ si Forte sunt mai scumpe decat Basic (cu aproximativ 30%)

(2) Un perete din Ytong Basic de 25cm este mai slab termic decat unul de Ytong A+ dar mai bun decat unul Ytong Forte de aceeasi grosime.

Nu am facut un calcul desi am ales sa construiesc cu Ytong Basic de 35cm tocmai din aceleasi ratiuni. Insa, onest, nu cred ca ma va scuti de a izola casa cu polistiren. Pur si simplu, nu cred ca e suficient doar peretele de BCA.

Conform catalogului Ytong, U = 30W/m2K = Ytong Basic 35cm = Ytong A+ 30cm

In concluzie, combinatie dintre tipul de BCA YTONG (1) si grosimea (latimea) blocului de BCA ar putea rezulta intr-un coeficient de transfer termic foarte bun. Intrebarea ramane: daca este suficient si cat va costa aceasta solutie comparativ cu o zidarie din caramida eficienta pe 25 + izolatie.

petru in mai 19th, 2015

a folosit cineva acest ytong a+?, cum vi se pare? Eu am facut o camera cu bca normal dar acum as vrea sa imi iau dintr-asta. Deci, ceva pareri?

victor in mai 28th, 2015

eu am folosit de asta a+. partea foarte buna la el e ca nu ii mai trebuie izolatie. eu am de 3 ani jumate casa si n-am avut nicio problema cu mecegai condes si alte de astea. iarna a fost cald, vara e racoare. merita investitia.

pop sorin in iunie 30th, 2015

Ziditi cu A+ , fara izolatie , lasati casa sa respire + sistem de incalzire in pardoseala . Daca nu ati zidit inca montati sistemul de incalzire sub placa fundatiei „sistem industrial” – mult mai econom si mai confortabil . Totul trebuie sa respire . Nu izolati beciurile , faceti doar aerisiri diagonale dedesuptul placii fundatiei cu evacuare afara cu pvc 110 – intrare pe sus , evacuare pe jos diagonal . Faceti drenaje „sanatoase” la orice constructie asa cum prevede specialistul in domeniu : pietris + tub de dren 110 + geotextil + membrana cu crampoane . Folositi materiale de calitate , cititi date tehnice de doua ori apoi cumparati produsul . Ginditi pe termen lung si veti avea o casa trainica si sanatoasa . Eu asa am facut . Va doresc multa sanatate si perseverenta …

Adrian in decembrie 19th, 2017

Ati folosit structura pe cadre la construirea casei cu ytong A+ sau ce fel de solutie constructiva ati ales?

Mihai in decembrie 29th, 2017

AM CONSTRUIT CU YTONG , 40 cm. casă parter + etaj . construcție pe cadre de beton, așa a spus că este bine proiectantul. tencuială ext., int. aproximativ 1,2 … 2 cm. exterior tencuială decorativă siliconată. interior glet+vopsea lavabilă de interior, ytong. a rezultat un perete cu grosimea de 42,5 cm, aproximativ. Casa are suprafață construită 145m.p.; iar utili 114m.p. Vara,nu am nevoie de aer condiționat . Iarna am o temperatură în casă de 23 …24 grade, încălzesc cu o centrală pe lemne, cu ardere lumânare de 18kw. iarna trecută am consumat 6tone lemn fag+stejar + o tonă bricheți cărbune. concluzia, bca ytong este un bun izolator termic.

Mihai in decembrie 29th, 2017

AM UITAT SĂ FAC SPECIFICAȚIA BCA YTONG A+.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
https://gas-energy.com.ua

https://progressive.ua

https://progressive.ua
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii