Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

La o casa din 2 containare maritime trebuie autorizatie constructie?


Buna ziua,
O scurta intrebare – La o casa din 2 containare maritime (12 m lungime buc) suspendata pe piloni beton armati cu distanta 2,5 intre containare si acoperis lemn + osb necesita autorizatie constructie?


Intrebare de la Ioana, pe adresa redactiei: La o casa din 2 containare maritime trebuie autorizatie constructie?





Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

mache in mai 27th, 2014

din cate stiu, containerele nu pot fi incadrate in nici o categorie de constructii, dar cu birocratia din tara noastra nici nu stii la ce surprize de poti astepta de la autoritati. citeste cu atentie legea 50 din 29 iulie 1991, poate gasesti acolo informatii care te vor ajuta

mircea in mai 27th, 2014

In mod normal, orice fel de constructie care urmeaza sa fie racordata la apa curenta si electricitate are nevoie de autorizatie de constructie. In cazul containerelor cred ca autorizatia se numeste „autorizatie pentru amplasare containere” in baza careia puteti incheia contractele aferente cu furnizorii de utilitati din zona. dar cel mai bine este sa faceti o intrebare la primaria de care apartineti.

mache in mai 27th, 2014

iata ce spune legea 50:

LEGEA nr. 50/1991, REPUBLICATA
Art. 3. – Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
g) organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote;
h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate în extravilan.

asa ca va sfatuiesc sa mergeti la primaria de care apartineti, asa cum a spus si dl mircea si sa solicitati informatiile necesare. sunt sigur ca nu va vor cere prea multe hartii (totusi nu e o constructie clasica, cu fundatie si toate cele), dar decat sa va treziti cu o amenda…

Mihai Lazar in mai 27th, 2014

Buna seara domnul MACHE,
Peste 50% din populatia Romaniei face ceva….. cu legea 50/1991,mergeti prin catune si vedeti mii de case fara nici un proiect, fara nici o autorizatie, oamenii nu au bani sa-si cumpere o masina de pamant galben,sa-si faca 2-3 camere, de unde alti bani pentru autorizatii? Legea d-ta functioneaza la oras nu la sat…

mache in mai 28th, 2014

Dle Mihai Lazar, din ce spuneti dvs reiese ca legislatia din Romania e valabila doar pentru cei de la orase? Cum vine asta? Legile nu sunt facute sa fie respectate de toata lumea?

Mihai Lazar in mai 28th, 2014

Buna seara domnul Mache,
Legile din Romania sunt facute pentru noi toti,dar nu se respecta nici pe departe,in orice sat sau comuna veti vedea mii de constructii fara autorizatii,
fara un proiect,fara avize,de ce va mirati ? Nu traiti in ROMANICA ?
Cu stima

mache in mai 29th, 2014

Dle Mihai Lazar, doamna Ioana a intrebat daca are nevoie de o autorizatie de constructie pentru constructia unei case din containere si NU daca exista in Romania case ridicate fara documentatia necesara. In , n-am contestat nicio clipa cele spuse de dvs. Intr-adevar, tara noastra e plina de constructii ilegale (pentru ca asa se numesc cele ridicate fara autorizatie), dar nu asta a fost subiectul intrebarii. Sunt sigur ca daca doamnei Ioana nu i-ar fi pasat de latura legala, si-ar fi construit casa fara sa mai puna intrebarea aici.

alex in septembrie 22nd, 2014

cred ca mihai lazar a facut o gramada de case fara autorizatii de constructie

ATX in aprilie 28th, 2015

Cum s-a finalizat acest subiect ?
IOANA, care a pus intrebarea, a amplasat containerele de locuit ?
Cu sau fara autorizatie ?

ZOE in ianuarie 17th, 2016

Buna ziua,

as avea nevoie , va rog, de ajutorul dv. legat de un caz: pe un teren arabil dintr-un sat vreau sa pun pe niste stalpi un container nou de locuit , pe post de casuta de vacanta folosita uneori. Voi avea nevoie si de curent electric. Puteti sa-mi scrieti ca sa-mi fie clar de ce avize/ autorizatii voi avea nevoie ?
Mentionez ca terenul l-am primit ca si mostenire in urma unui deces. Acest teren apare , impreuna cu alte bunuri, in actul de succesiune. Terenul respectiv trebuie intabulat pe mine?Trebuie certificat de urbanism ?

Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.

manole in ianuarie 18th, 2016

da

ATX in martie 8th, 2016

Buna !

Revin cu intrebarea din 2015:

Cum s-a finalizat acest subiect ?
IOANA, care a pus intrebarea, a amplasat containerele de locuit ?
Cu sau fara autorizatie ?

Rog un raspuns din partea Ioanei sau din partea redactie.

Multumesc !

ATX in martie 8th, 2016

Buna !

Revin cu intrebarea din 28 aprilie 2015 privind finalizarea acestui subiect.

Rog un raspuns din partea Ioanei sau din partea redactie.

Multumesc !

florin in iulie 10th, 2016

Eu am un teren langa spre bragadiru fara constructii pe el si am facut contract de utilitati la enel pentru gradinarit .Am fost nevoit sa fac la poarta o mica constructie din bca 60 cm/60 cm si inaltimea de 1,5m cu o usa de vizitare in care am inclus contoarul ca asa mi-a cerut cei de la enel. Deci nu a fost nevoie sa am autorizatie de la primarie ptr utilitati .De ce as avea nevoie de autorizatie de la primarie ptr amplasarea unui container daca am deja curent?

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
best ice chest for the money
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii