Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Izolatie cu rumegus (talaj) intre placile de OSB la o casa de lemn. Se poate?


Construiesc o casa din lemn cu peretii din osb, nu as vrea sa fac izolatia la interior cu vata minerala.
Intrebare:
POT FOLOSI UN AMESTEC DE RUMEGUS (SAU TALAJ) + VAR + CIMENT) INTRE PLACILE DE OSB?
ASTEPT CAT MAI MULTE PARERI PE ACEASTA TEMA! VA MULTUMESC ANTICIPAT!


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Izolatie cu rumegus (talaj) intre placile de OSB la o casa de lemn. Se poate?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

AUREL in mai 3rd, 2014

Andrei, ideia ta este foarte buna.
Izolatia o poti realiza din rumegus si ipsos preparat in betonera de 150 l, realizand chirpici (calupuri), lasi sa se usuce dupa care zidesti.
Succes!

STOLERU LUCIAN in mai 13th, 2014

buna ziua,
In Europa se practica aplicarea unei izolatii din hartie tocata marunt si ignifugata.Are caracteristici fonice si termice f. bune dar este relativ scumpa.lemnul are un coeficient de transitere a caldurii destul de mic, ceea ce inseamna ca este un izolator bun.Din acest punct de vedere rumegusul sau talasul este destul de bune dar neaditivat cu ciment sau ipsos pentru ca acestia au un coeficient de transmitere a acaldurii f. mare si nu va fi nici”cal nici magar”! De altfel, acest amestec a fost si brevetat sub denumirea de ” rombeton” si nu a avut succes.In schimb,rumegusul si talasul se poate ” spreia” cu o solutie de aracet si pus in forme sau direct intre placile de OSB ! Rezultatele sunt exceptionale termic daca pe mijlocul spatiului dintre placile de OSB ,se pun placi de polistiren de 30 mm care au gauri mici (cca 3 cm) in ele,iar rumegusul spreiat cu aracet de pune de o parte si de alta a placilor de polistiren.Un perete construit asa de 20 de cm echivaleaza cu un perete de beton de 120 de cm!!! SUCCES!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii