Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Probleme cos de fum semineu. Se infiltreaza o mazga neagra


Buna ziua. Am incalzirea in casa cu termosemineu amplasat central. Cosul de fum trece printr-un dormitor de la etaj apoi iese in pod si pe casa, avand 7 metri lungime totala. Este construit din caramizi speciale pentru cosuri de fum cu interiorul 18×18 cm. In dormitor este placat cu faianta iar in pod si pe casa este doar tencuit.


In primii 2 ani de funtionare nu am avut nici un fel de probleme cu el dar din al treilea an a inceput sa se infiltreze printre caramizi o mazga neagra si urat mirositoare care imi face dormitorul prin care trece neutilizabil.

Cum pot rezolva problema cat mai simplu si economic?
Cineva mi-a recomandat sa introduc in el un burlan metalic cu diametrul de 18 cm. Ar fi bine?
Alte solutii?

Intrebare de la Ticu, pe adresa redactiei: Probleme cos de fum semineu. Se infiltreaza o mazga neagra.

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

GVC in decembrie 26th, 2013

Burlanul metalic te scapa doar de efectele a ceea ce denumesti d-ta ” mazga neagra si urat mirositoare ” si nu de ea propriu zis. Deci :
1. Cat de uscate sunt lemnele ? Recomandabil sa utilizati lemene uscate cel putin un an pentru incalzire .
2. Ce esenta de lemn obisnuiti sa introduce-ti in soba ? Bradul este principalul vinovat de acea mazga neagra si urat mirositoare care se formeaza prin arderea si evaporarea rasinilor pe care le contine lemnul de brad. Lemnul ” atins ” de asemenea ( lemn care are a inceput sa putrezeasca ).
3. Cu cat gazele arse sunt mai reci cu atat scade tirajul la horn. Cu cat tirajul e mai mic, cu atat mai puternic va fi efectul a ceea ce spuneti dvs. Un recuperator de caldura eficientizeaza arderea recuperand temperatura gazelor insa va avea ca efect secundar reducerea tirajului datorat reducerii diferentei de temperatura dintre temperatura gazelelor arse si cea exterioara.
4. Arderea cu admisia aerului blocata. Se practica pentru a incetini arderea si a pastra caldura in soba cat mai mult timp in special peste noapte. Rezulta pe langa arderea lenta si scaderea tirajului la cos.
5. Verifica cosul. Acelasi fenomen poate apare si in caz caz ca cosul este infundat undeva in partea superioara.
Dupa cum ai dedus din cele de mai sus, cu cat gazele ies mai fierbinti pe cos cu atat mai putin pregnant este fenomenul acesta. Cu cat arderea este mai lenta cu atat gazele vor evolua mai incet prin cosul de fum fiind astfel mai mult timp in cu peretii reci ai acestuia aparand acest fenomen de condensare a vaporilor continuti de fum.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
http://steroid-pharm.com

Был найден мной авторитетный интернет-сайт с информацией про Аккумуляторы Житомир https://220km.com.ua
https://tsoydesign.com.ua
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii