Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum plantam gardul viu


arbust ornamental3Gardul viu se planteaza relativ usor si aduce un de frumusete gradinii sau curtii casei noastre. Gardul viu se poate planta in jurul curtii sau gradinii pentru a spori intimitatea, dar se poate planta si in interiorul gradinii pe langa alei, in scopul de a ne proteja florile, sau in zone mai inestetice, pe care in acest fel le putem masca. Daca este plantat dupa un plan elaborat, gardul viu in sine poate avea valoare de decoratiune in gradina.


In functie de preferinte putem alege arbusti fructiferi precum coacazul, murul, zmeurul, arbusti ornamentali precum lemnul cainesc, liliacul, lamaita, sau arbori ornamentali precum gutuiul japonez, artarul, carpenul.

Gardul viu se planteaza primavara

Dupa ce ne-am fixat traseul, sapam un sant adanc de 30 cm (sau conform inaltimii balotilor, daca am cumparat plante cu balot) si lat de 50 cm, in ideea ca vom planta doua randuri de puieti pentru ca gardul nostru sa fie mai bogat. Pe fundul santului se adauga pamant maruntit.


Urmeaza sa fasonam radacinile puietilor, adica sa le curatam de partile uscate sau prea subtiri.
Pentru ca puietii de gard viu sa fie aliniati putem sa fixam o sfoara de la un capat la celalalt al santului.

Plantam puietii, cat mai drepti, la o distanta de 20 cm intre randuri si tot 20 cm intre ei, pe rand. Tasam pamantul cu piciorul pe masura umplerii santului cu pamant, cu grija sa ramana plantele drepte.

Dupa plantare se uda cu 15-20 litri de apa la metrul liniar de gard viu, apoi se biloneaza, adica se strange pamantul ca un musuroi spre radacinile puietilor.

La final tundem puietii de gard viu cu o foarfeca speciala, la inaltimea de 20-25 cm.
Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
https://np.com.ua
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii