Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Compostul


Compostul este un ingrasamant natural obtinut prin descompunerea mai multor materii organice, deseuri biodegradabile din gospodarie, in anumite conditii de temperatura, umiditate si aerisire. Este benefic solului, deoarece, subsantele nutritive vegetale rezultate prin fermentare il imbogatesc si il fac sa devina mai afanat si mai fertil.


Dintre deseurile de bucatarie putem folosi pentru compost cojile si resturile de legume si fructe, cojile de oua, zatul de cafea, sedimentele de ceai.

Un rol foarte important il au si deseurile de vegetatie: frunzele cazute toamna, iarba cosita sau tunsa, crengutele adunate dupa taierea pomilor, florile uscate, plantele nedorite culese din razoare.

In cantitati mici se pot folosi si rumegus sau talas din lemn.


Nu depozitam in amestecul de compost carne sau produse din carne, paine, branza, oase, plante bolnave, cenusa, deseuri rezultate din aspirator, deseuri stradale.

Toate aceste resturi se vor depune pe o platforma special amenajata, situata intr-un loc mai retras din gradina si pe cat posibil umbrit. In aceasta varianta compostul trebuie amestecat la intervale mai lungi de timp (cateva luni) pentru aerisire.

O alta varianta ar fi achizitionarea din comert a unor recipiente destinate obtinerii compostului care, prin constructia lor, nu mai necesita amestecarea rezidurilor in vederea aerisirii.
Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

geo in iunie 8th, 2011

compostul se aseaza in doua tipuri de straturi
straturi verzi (frunze, iarba) si straturi maro (fan, coji de oua, rumegus sau plante moarte). Aceste straturi trebuiesc amestecate pentru aerisire

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
gazon.net.ua

viagra-on.com

www.topobzor.info
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii