Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum montez o centrala pe lemne la 3 cabane?


Va salut! Am nevoie de cateva sfaturi. Am 3 cabane in judetul Neamt, la munte, la o altitudine de 7-800 m. Cabanele sunt pozitionate in zig-zag cu o diferenta de inaltime de 4-5 m de la prima la ultima. Cabanele sunt din jumatati de busteni rotunzi, izolate cu vata la interior si lambriu peste, izolate cu vata cu folie la mansarda si izolate cu spuma intre crapaturi, pe exterior, cabanele avand 20 de ani de cand sunt construite. Cabanele sunt de aproximativ 8 x 9 si camerele au 2,2 inaltime. Acum sa trec la subiect.


Vreau sa pun centrala termica, pe lemne. Am fost sfatuit sa fac camera centralei cat mai jos, ideal inainte de prima cabana. Astfel as avea de la centrala, 5 m pana la prima cabana, 10, pana la a doua si 15 m pana la a treia cabana. As dori sa am control pe fiecare cabana separat, in a 3-a voi sta eu si celelalte le voi inchiria si as vrea sa mentin un 5 grade minim si atunci cand nu sunt clienti.
Dealtfel as dori sa stiu daca un puffer va ajuta si daca distanta intre CT si cabane nu e prea mare.
Voi avea cate 8-10 calorifere de cate 10 elementi in fiecare cabana, asta inseamna 25-30 calorifere in gital. De ce putere ar trebui sa fie CT? Pufferul ajuta sau nu in cazul meu? La ce suma ajunge o asemenea investitie? Va multumesc anticipat pentru cei ce ma pot ajuta cu un sfat ceva!

Intrebare de la Silviu, pe adresa redactiei: Cum montez o centrala pe lemne la 3 cabane?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

niko in ianuarie 22nd, 2018

cel mai bine e sa discuti cu cel care o sa-ti faca lucrarea.La fata locului o sa vada solutia cea mai buna.Asa ca informare generala trebuie sa stii ca ai nevoie de o centrala de minim 70kw daca folosesti combustibil de calitate sau chiar de 100 kw daca folosesti un combustibil mai ieftin si cu putere calorica mica.Puferul o sa fie bun.Cea mai mare problema o sa fie cu pompa de recirculare care va trebui sa fie destul de puternica ca sa-ti urce apa la cel putin 15 metri si sa faca fata si distantei dintre calorifere .Dar nu dispera ca orice problema are o rezolvare ,..

Silviu in ianuarie 22nd, 2018

Multumesc ptr raspuns Niko.
O rectificarea vreaypu sa fac..cabanele sunt 7 x7 iar la mansarda sunt 2 camere doar pe jumate din suprafata..adica 49m2 jos si inca 25 sus.
Totatul la 3 cabane ar iesi 225m2 inca 15m2 o bucatarioara adica 240m2 in total
Deasemenea mai am posiibilitatea sa fac camera centralei intre a doua si a treia cabana si asta ar simplifica situatia cred…2 m pana intra in a 3a cabana….4-5m pana la a 2a cabana in coborare si 10 m pana prima cabana cea mai din vale.
Ma gandeam Si daca o centrala candle de 50 ar face fata la cele 3 cabane.

Lucian in ianuarie 23rd, 2018

Am o intrebare : unde mai puneti mobila, daca intro cabana de 74mp aveti 10 calorifere de cate 10 elementi??? adresativa unui specialist – sunt destui in zona Dvs Ce cunosc eu, este ca pentru o cabana din lemn rotund necalibrat si netaiat in jumatati , pentru o asemenea suprafata , este necesar daca se foloseste un semineu cu focar si cazan de apa calda si caldura de 22kw. Daca aveti nevoie de 100 elementi pe aceasta cabana, inseamna ca trebuie sa verificati modul in care a fost executata izolatia

Stefan 51 in ianuarie 23rd, 2018

buna ziua
e de discutat de unde ati scos acel necesar de radiatoare,sper ca nu meseriasul care o sa faca lucrarea, problema matale este simpla
1 o centrala de puterea necesara rezultata din calcul nu de pe casa dex, candle e o solutie buna
2 puffer
3 butelie de egalizare
4 distribuitor -colector 4 cai cu pompa pentru fiecare cabana + boiler termoelectric camera tehnica o poti construi unde e mai ieftin

Silviu in ianuarie 23rd, 2018

Multumesc,Lucian si Stefan.
Intradevar in calculul initial au fost cam multe calorifere dar cred ca o sa fie 21 de toate…unul in living,1 in camera mare,1 in camera mica,1 in baie si nu stiu daca mai am nevoie pe holul de 2 pe 1,5 dintre camere.Plus cate unul in cele doua camere de sus ceea ce ar reduce numarul de calorifere la 6 pe fiecare cabana.
Ideea este ca iernile fiind foarte friguroase in zona,ar trebui la camerele mari sa fie mai mult de 10 elementi cre..poate 12 sau 14…
Lucian mentionez ca si sus ca bustenii sunt rotunzi dar jumatati,adica taiati pe jumate longitudinal.

mocanu in ianuarie 23rd, 2018

Buna ziua.
Nu sunt specializat in instalatii termice , dar ceva notiuni am . Acum vin cu o intrebare pentru specialisti . Eu intotdeuna pun intrebari , gandindu-ma sa simplific lucrurile .
Nu ar fi mai bine ca sa fie in cabanele( casa sunt in asteptare ), cate un puffer mic , alimentate cu o coloana de dimensiune mai mare , pentru a merge fara pompa (in caz de poica tensiunea )si doar cabana permanenta sa fie legata direct la centrala ?
Centrala pusa la baza primei cabane .
Astept pareri .
Cu stima 0722235456
[email protected]

Stefan 51 in ianuarie 23rd, 2018

buna seara
merge cu termosifonare dar ai nevoie de un proiectant priceput,nu merge cu cirpeli

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
http://designprof.com.ua

У нашей организации интересный интернет-сайт со статьями про www.renault.niko.ua.
У нашей компании популярный сайт , он описывает в статьях про разработка интернет магазин webterra.com.ua
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii