Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Casa izolata si totusi nu tine caldura, de ce?


Buna ziua. Stau la casa, este izolata cu polistiren de 10 cm, EPS80. Casa este facuta anul acesta, in vara, cu ferestre geam termopan. Cand pornesc caldura este cald in casa, insa daca o opresc, se raceste foarte repede si nu inteleg de ce. Ce sfaturi imi puteti da sa rezolv aceasta problema?


Intrebare de la Daniel, pe adresa redactiei: Casa izolata si totusi nu tine caldura, de ce?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Ion in noiembrie 24th, 2017

Buna ziua

Intrucat casa este noua va dura ceva timp pana se vor incalzi pereti acestia fiind momentan reci
Oricum trebuie o temperatura constanta in casa
Va sfatuiesc sa lasati centrala in functie in permanenta nu sa fie pornita – oprita cum am inteles
Riscati sa aveti condens .

Cu stima
Ion

Case Calduroase SRL - Calin Cincean in noiembrie 24th, 2017

Buna ziua,

Posibile cauze:

1. Placile de polistiren nu s-au montat corect, respectiv nu s-a pus adeziv pe tot conturul placii ci probabil sa pus in puncte (la colturi si pe mijloc – asa zise ,,mamaligi,,). Daca e asa atunci aerul circula intre perete si polistiren – deci exista pierdere de caldura . Se poate verifica – verificati daca pe la prizele montate pe peretii exteriori se simte la mana curent de aer.
2 Izolatia la tavan este foarte importanta. Pe aici se pierde cca 35 % din caldura.Se recomanda un minim de 30 cm. Cea mai eficienta metoda este izolarea cu Celuloza . Vezi si Facebook – Izolatii Naturale.
3 . Pierderi de caldura pe la imbinarile de la geamuri – se recomanda dupa taierea spumei sa se etanseze spatiul cu benzi speciale de etansare. Pe Youtube exista mai multe tutoriale.
4 Geamurile nu inchid corect – complet – se verifica cu geamul intredeschis daca toate elementele de inchidere urca pana in dreptul opritorilor de pe tocul geamului.

Cu stima,
Calin Cincean
0721-956688

Dragos in noiembrie 24th, 2017

Din experienta proprie si fara vreun interes financiar.
1. Peretii sunt reci. Caldura trebuie sa mearga continuu pana se incalzesc peretii. Aerul se incalzeste, dar imediat ce caldura e oprita pereti fiind reci, aerul se raceste imediat. Nu veti obtine confortul termic dorit iarna asta. Aveti rabdare pana la cea viitoare si chiar mai incolo. Peretii sunt uzi si dureaza min 2 ani sa se usuce corespunzator. Inclusiv umiditatea mai mare da senzatia de rece. Va sfatuiesc sa aerisiti cat mai des posibil
2. Izolatia tavanului. Eu, dupa ce am marit izolatia de la 15 la 30cm de vata, am edus consumul cu 1/3. Adica ce spunea d-nul Calin, dar celelalte afirmatii ale sale sunt exagerari ca sa va ia un ban de consultanta sau sa va vanda ceva.

mocanu in noiembrie 24th, 2017

De ce sa fie reci pereti ?!!! Abia a trecut vara . Umezi intradevar pot fi . Se racesc pentru ca este normal sa se raceasca . Consumul de energie este dat de gradul de izolara al tuturor partilor exterioare ale casei , de rezistenta termica a lor . Rezistenta termica este data raportul intre grosimea peretilor , plafonului si pardoselei si coeficientul de transfer termic , lambda . Cu cat rez este mai mare cu atat pierderile de energie sunt mai mici . Si acesti parametri sunt valabili pentru materiale in stare uscata , deci pereti uscati .
Deci dv , ori aveti rezistenta termica , mica si in acest fel consumul de energie este mare . Daca s-au racit pereti este pentru ca dv nu ati oferit caldura necesara pentru ai mentine calzi . Sa nu va imaginati ca la o casa de zidarie cu 10 cm de pol va veti permite sa opriti centrala . Doar daca sunteti orientat sstre sud si aveti ferestre mari puteti beneficia de ajutorul soarelui , scazand consumul .
Va trebui sa mai izolati , cel putin plafonul .
Cu stima 0722235456
[email protected]

Vali in noiembrie 24th, 2017

Sau puteti face rost/imprumuta de la cineva un termometru cu infrarosu (china made cel mai ieftin) si vedeti unde aveti punti termice scanand temperatura pe afara/in pod. Daca este prea mult pe .. pe acolo se pierde caldura. In de ce au spus domnii Dragos si Calin nu ar fi rau daca a-ti masura si umiditatea interioara. Optim este undeva la 50%
Se poate face o constatare „babeasca”. 1m patrat de folie pus pe sapa. Lasi folia 24 de ore si cind o ridici trebuie sa fie uscat sub ea , daca e umed ( a facut condens ) mai trebuie lasata sa se usuce.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
https://progressive.ua

progressive.ua

http://steroid-pharm.com
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii