Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce mentine caldura mai mult in casa? BCA-ul sau caramida?


Buna ziua. Locuiesc in Maramures intr-o zona foarte rece in sezonul de iarna, vreau sa construiesc o casa cu etaj. Ma poate informa cineva din ce materiale sa zidesc casa ca sa mentina caldura mai bine, BCA sau Caramida, ce-mi puteti spune de BCA YTONG? Va multumesc.


Intrebare de la Pavel, pe adresa redactiei: Ce mentine caldura mai mult in casa? BCA-ul sau caramida?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Elena in ianuarie 1st, 2017

Fără termosistem, de orice natura ar fi, vei avea pierderi mari de căldură, facturi mari la încălzire, condensul de rigoare de pe pereti. Sfatul meu: construieste din BCA, este un pic mai ieftin decât caramida si investeste intr-un termosistem de calitate.

Stefan 51 in ianuarie 1st, 2017

buna ziua
nu doar termosistemul ci mai ales montarea lui corecta,cereti tehnologia de montaj de la distribuitori si impuneti-o meseriasilor nu mergeti pe mina lor habar nu au,am dat drumul la caldura in toamna asta la o casa din bca cu „termosistem” din polistiren in grosime de 15cm e plina de condens si o multime de zone reci din cauza termosistemului prost montat

Calin in ianuarie 1st, 2017

BCA-ul este putin mai scump decat caramida, asta daca se compara varful gamelor celor 2 produse, ex ytong cu poroterm Winerberger, dar este ceva mai izolant are coeficentul de conductivitate mai mic si in stratul de mortar adeziv pentru ytong sau BCA este mai subtire si nu apar punti termice. Oricum trebuie insa si izolatie cu polistiren sau mai bine vata minerala daca va permiteti. eu construiesc cu BCA Ytong si izolat cu polistiren sau vata, inca nu m-am hotarat.

Virgil Fizesan in ianuarie 1st, 2017

YTONG A+ DE 40 cm are rezistenta la transfer termic de 4.44 si NU NECESITA TERMOIZOLATIE.Atentie la termoizolarea stalpilor si placilor de beton.

Luca in ianuarie 1st, 2017

Eu am construit casa in 2016 primavara cu bca ytong de 35 cm grosime n+f cu adeziv tot ytong in pat subtire,iar stalpi de la casa in nr de 10 imbracati cu bca de 10 cm ( in exterior bineinteles). Casa in prezent este in rosu inafara, iar in interior am tencuit cu tinci + lavabila la 3 camere in care locuim acum. La camerele tencuite si incalzite 20 g nu apare deloc condesul intre bca desi sunt date 2 maini de tinci de maxim 0,5 cm ( fara alta tencuiala). La mansarda sunt netencuite 2 camere si nelocuite , neincalzite deloc si am pus termometru acola sa vad temperatura. Cand afara erau -5 g acolo erau +9 g. Acoperisul e izolat cu vata isover 20 cm iar planseul de lemn tot cu 20 cm vata isover. Trageti singur concluzia cat e de eficint.

Gigi in ianuarie 1st, 2017

De preferinta , caramida cu goluri verticale , conteaza mult modul in care se realizeaza termosistemul in zonele cu pierderi de caldura majore , respectiv zona ferestrelor si a usilor . Este important ca si planseele extreme din anvelopa cladirii sa fie termoizolate corespunzator .

Calin in ianuarie 3rd, 2017

numai ca pretul ytong A+ este mai mare decat al ytong-ului izolat cu polistiren sau vata. rezistenta la transfer termic a polistirenului sdau vatei este oricu8m mai mare.

Virgil Fizesan in ianuarie 3rd, 2017

Calculele pentru casa se fac pentru minim 50 de ani.Un termositem cu polistiren incepe sa isi schimbe coeficientul de transfer termic dupa 4 ani iar dupa 15-17 ani nu mai izoleaza termic.IN GERMANIA cu cel mai performant si scump termosistem polistiren+tencuiala speciala si decorativa extra , termenul de viata este de „spre 25 ani”.Vata bazaltica isi pastreaza pe viata proprietatile izolante dar la cel mai mic accident sau imperfectiune de acoperire cu tencuiala si se umezeste, trbuie decupata si inlocuita toata suprafata umezita ,tencuita carpita etc..ytong A+ are lamda=0,09.Un perete exterior de 40 cm pentru zona CLUJ va avea R=o.4:0.09=4.44 , deci arhisuficient.NU uitati un geam cel mai performant care se si deschide(nu fix),are R =1-1.2

Calin in ianuarie 4th, 2017

Blocul meu este din BCA, izolat cu polistiren in 2011, sunt debransat de la incalzirea centrala si doar cu tevile care trec prin apartament si pentru care platesc, am 22 C in perioadele cele mai reci. Nu am perete comun cu alt apartament decat in hol, un perete, precum si pardoseaua si plafonul. Medntionez ca vecinul de sub mine are centrala termica, insa este mai mult plecat in strainatate, mai ales iarna, asa ca nu am caldura de jos.
Daca se pune A40+ trebuie redimensionata fundatia si elevatia, consolele fiind duble ca grosime, ceea ce implica mai mult fier si beton, crescand costul.

Fanica in ianuarie 23rd, 2017

Salutare!

Eu am construit casa din bca ytong bazic si am izolato pe exterior cu placi de multipor de 12,5 grosime.Va recomand si voua este de exceptie dtpdv.Sanatate

Calin in ianuarie 27th, 2017

Intrebare pentru Fanica: ce grosime au peretii de BCA bazic fara izolatie?

Fanica in ianuarie 27th, 2017

Peretii fara izolatie au o grosime de 30 cm.Sanatate si spor in toate

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
mazda 3

www.eurobud.com.ua

www.steroid-pharm.com
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii