Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ajuta polistirenul sub sapa pe terasele exterioare?


Buna ziua. Am si eu o intrebare relativ la sapa. In interior la parter am incalzire in pardoseala si afara terase in fata si in spate. Cel cu care am vorbit despre sapa astazi imi recomanda sa pun si pe exterior, pe terasa, polistren extrudat (spunea ca ar merge chiar si expandat 80/100 relativ la pret), chiar langa casa / perete sa fie de 4 iar la margine de 3. Ar fi util pentru izolatia termica (ar fi risc de umezeala de la diferenta de temperatura) si de asemenea ar necesita mai putin material de sapa sa se ridice la nivelul necesar. Merita acest lucru? Are efect pe partea de izolatie termica? Latimea terasei in spate este de 3 m iar peretii sunt din caramida porotherm si sunt izolati complet (inclusiv stalpii din fata casei si sub viitoarele pervaze exterioare) cu polistiren. Latimea terasei in spate este de 3m.
O alta intrebare este in ce cazuri si unde este nevoie de sapa armata? Multumesc.


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Ajuta polistirenul sub sapa pe terasele exterioare?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

marcela in aprilie 20th, 2016

Buna ziua
Daca vreti sa armati sapa va sugerez sa folositi fibra din polipropilena ( este ata pe armare sapa cat si pentru controlul temperaturii). Pentru detalii ati-ma la 0728220429

Bogdan in aprilie 20th, 2016

Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns dar intrebarea mea principala este relativ la necesitatea de a avea termoizolatie sub sapa de pe terasele exterioare. Ma puteti ajuta cu o perere?

Multumesc,

Stefano in aprilie 20th, 2016

Salutare Bogdan!

Da izolarea placilor exterioare este chiar indicata si bine venita,eu izolez placile exterioare de regula cu carton asfaltic dinala care se lipeste cu brenerul.In legatura cu armarea sapei depinde ce grosime are, daca are grosimea mai mare de 3 cm te rog sa iei legatura cu Marcela.Sanatate si spor in toate

marcela in aprilie 20th, 2016

Buna
Da intradevar se merita si este indicata izolarea.
Succes

costea cristian in aprilie 20th, 2016

Buna ziua

Izolatia termica(dupa cum se numeste ea)este o izolatia a unui spatiu inchis care trebuie sa nu intre caldura vara(sa ai racoare in casa fara sa mergi cu aer conditionat non stop) sau sa nu intre frig iarna(reducerea costurilor cu incalzirea).Nu izolezi ceva ce este afara(este ca si cum ai incerca sa scoti mustele din curte).Daca acel spatiu este terasa la parter, iar deasupra ai camere inchise, clar izolezi tavanul terasei(adica pardoseala camerei, pe exterior).Este bine ca sapa sa nu intre in direct cu peretele camerei inchise(nici cu tamplaria), doar acolo izolezi, ca sa faci o rupere termica, intre o zona rece(terasa ext)si camera inchisa.D-na ce ti-a raspuns vinde acele produse, tocmai ce am primit un mail de la Marcela cu ce vand ei bla…bla…bla.D-ul crede ca vorbesti de izolatie hidro nu termo la fel bla…bla…bla.Nu arma sapa, ca arunci banii de pomana(se armeaza sapa daca pui polistiren-unii zic ca si la expandat si la extrudat-eu cred ca ca doar la expandat trebuie obligatoriu).Toarna o sapa de 3-5 cm(daca iti permite cotele)si este perfect, la finisaj foloseste un adeziv bun elastic si un chit de rosturi bun(daca pui gresie sau piatra), pentru deck clar faci hidroizolatie(recomand mapei).

Detalii la tel 0744.310.445 sau [email protected]

Cu respect,
Cristian

mocanu in aprilie 21st, 2016

DE acord cu cristian . Cine recomanda izolarea , sa si argumenteze tehnic . Clientul nu se referea la hidroizolare , ci la izolare termica.

Neagu Vasile in aprilie 23rd, 2016

Buna seara D.le Bogdan,pentru binele dumneavoastra va rog sa mi trimete ti un nr.de tel.la care va pot [email protected] stima.

Bogdan in aprilie 24th, 2016

Buna dimineata,

Va multumesc pentru punctele de vedere. Cred ca am reusit sa imi fac o idee despre ce inseamna aceasta izolatie si cum se aplica in cazul meu.

O zi buna

Neagu Vasile in aprilie 24th, 2016

Buna ziua,din punctul meu de vedere aveti nevoie de mult mai multe inform.,pt.asta va rugasem sa mi trimete ti un nr.de tel.Eu pana pe 15 mai nu sunt in tara,asadar nu am un nr de tel.Va pot da inform.personal daca doriti,ar fii pacat sa executati o lucrare fara sa o puteti remedia.Precizez ca execut constr.civile si industr.la cheie si toate tipurile de finisaje la standard europ.si sunt specializat in hidro-termoizolatii.O zi [email protected] sau [email protected].

Arh in iulie 17th, 2018

Articolul este deja vechi, dar este incredibil cati oameni fara nici o ora de curs de finisaje la activ, fara minim de intelegere de higrotermica se erijeaza in sfatuitori.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
фасадная краска цена

220km.net

best-cooler.reviews
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii