Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cu ce materiale se izoleaza la exterior o casa de chirpici?


Buna ziua, ma bucur ca existati pentru a da sfaturi si celor (nestiutori). Ce fel de materiale trebuie sa cumpar pentru izolatie exterioara casa din chirpici (pamant, paie, apa) multumesc anticipat.


Intrebare de la Crina, pe adresa redactiei: Cu ce materiale se izoleaza la exterior o casa de chirpici?

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Vicu in iulie 21st, 2014

Foloseste placi gips-cartonsi

Florian Onita in iulie 22nd, 2014

Buna ziua,daca doriti sa ati pentru lucrari un constructor serios,veniti cu documentatia in santierul nostru din str. Mihail Cioranu nr.9-11 sector 5, (linga hotel Meriot ) unde avem lucrari in delurare pentru discutii si contractarea lucrarii.

eugen in iulie 22nd, 2014

la polistiren 20 lei mp manopera la gata.fara zugravit sau decorativa
vata bazaltica se aplica dupa tencuiala

Bsterea in iulie 22nd, 2014

Buna seara.
O casa din chirpici nu se izoleaza, se consolideaza. Inca nu a fost inventat poli…etc mai bun izolant decat amestecul getodacic de paie si pamant+balegar in unele zone ale tarii.
Spor!
Cu stima
[email protected]

Irina in iulie 23rd, 2014

Buna ziua,

Bunica mea sta intr-o casa de chirpici de 50 de ani, foarte bine intretinuta insa de cativa ani ne-a rugat sa o ajutam cumva deoarece ploaia spala mereu 2 pereti ai casei( casa varuita cu var traditional,care se spala) si ea nu mai facea fata la lipit si varuit( este si exagerata in ceea ce priveste intretinerea casei,motiv pentru care casa arata f bine).Asadar,am izolat-o cu polistiren gros,am schimbat si tamplarie cu termopan. FOARTE IMPORTANT este ca geamurile sa stea cat mai mult posibil deschise ca nu cumva sa se aduce umezeala in casa, izolatia fiind foarte etans.La noi vara stau deschise nonstop si se face curent de aer,iar iarna caldura de la soba si aerisitul 2 ore de dimineata si 2 ore la pranz este suficient. De 2 ani este izolata casa si ne declaram multumiti.Se castiga 2-3 grade iarna,minus vara. Era frig in casa si in verile fara izolatie,insa acum chiar iti trebuiesc sosete.
Spor!

bsterea in iulie 23rd, 2014

Deci, doamna Irina, am avut dreptate in cele ce am scris mai sus. Dvs. ati optat pentru termoizolare in ideea de a anula munca anuala cu tavanitul peretilor si de aceea ati ales polistirenul. In paralel cu aceasta solutie era tencuirea pe plasa de rabitz si un finisaj rezistent la ploile anuale. Daca ati fi ales tencuiala, temperatura era practic constanta cu cea veche dar anulati efectul muncii anuale. Astfel, prin aplicarea de polistiren, ati obtinut un dublu efect: anularea muncii anuale la tavanit si o izolare a interiorului de exterior. Reactiile adverse in aceasta situatie, le-ati sesizat si dvs, aerisitul foarte des pentru a nu se forma condens si un aer irespirabil. Intrebarea este: daca nu va avea cine sa aeriseasca, ce se va intampla?
Eu sfatuiesc oamenii ce au case din chirpici, sa nu le izoleze ci sa le consolideze parte pentru a anula tavanitul anual, parte pentru a pastra transferul termic existent.
Cu stima,
[email protected]

Irina in iulie 24th, 2014

Din ce am discutat cu meseriasul, pentru a aplica tencuiala pe plasa trebuia raschetata toata casa pana la pamant( casa e destul de mare cu pereti foarte inalti) si din ce am vazut prin alte case tencuite cu ciment si neaerisite, oricum se creeaza umezeala. Casa despre care vorbesc eu se afla in Delta Dunarii,deci muuulta umezeala..avantajul este ca s-a construit pe o pomistea foarte inalta, ramanand printre putinele case neatinse de apa la inundatiile anterioare. Si inainte sa o izolam se aerisea foarte des, tocmai de frica sa nu se creeze condens, deci oricum ar fi, daca nu aerisesti, umezeala patrunde in casa. Spre norocul nostru, bunicii sunt inca in putere iar noi foarte aproape de ei.O zi buna!

Bunea Marian in iulie 29th, 2014

Ptr.a-mi izola casa mea de paianta in 2008 a fost necesar sa plachez peretii exteriori cu extrudat de 5cm.pe care i-am prins cu cuie de 12cm.fara adeziv,apoi am placat peste extrudat cu plasa de Buzau cu golurile de 100x100x5mm pe care am prins-o cu sarma de 2mm.prin perete in casa la distanta de 5ocm. peste care am tencuit cu mortar slab in var(ptr.a rezista mult timp la intemperii)iar pe colturi am pus coltare de tencuiala ptr.protectia si estetica liniara a muchiilor.Nu am dat jos tencuiala veche exterioara.In interior am pus plasa rabitz prinsa cu cuie de sipcile din peretele casei si am tencuit-o ca in exterior.Nu am condens in casa ,am castigat 5-6gr.C si se mentine temperatura constanta mai mult timp.

bsterea in iulie 29th, 2014

Doamna Irina, pentru a aplica o tencuiala pe rabitz pe o casa din chirpici nu trebuie raschetat pana la pamant ci dimpotriva, trebuie pastrat varul existent pentru a face priza cu un compus profesional pe care nu il mentionez aici de teama moderatorului pentru reclama. Asa cum a realizat domnul Bunea consolidarea casei, este profesional. Ideea e de a se realiza o aderenta interior exterior intre vechile si noile materiale sau tehnologii. Aspectul de sandwich al lucrarii specifice pentru o casa din chirpici a fost foarte bine ales si l-am recomandat nu numai o data.
Doamna Irina, faptul ca ati fost ferita de inundatii este bine insa atunci cand alegeti scopul, este bine sa urmati tehnologia pliata pe ce aveti dvs. in acel moment. Adica sa realizati un upgrade la casa benefic, optim. Altfel, ar fi ca si cand ati pune peste tabla niste stuf. Inutil.
Cu stima,
[email protected]

Andrei in iulie 31st, 2014

@bsterea, chiar va rog sa il mentionati. Nu se considera reclama, se considera sfat :)

bsterea in august 1st, 2014

OK.
Este vorba despre compusul chimic al celor de la Mapei, eco prim grip. Acest primer este in fapt o amorsa cu un cost de ~1,5 lei/m2 ce va permite sa realizati aderenta intre vechile straturi de compusi chimici si noile straturi de compusi.
Ca sa va dati seama ce inseamna acest primer, acesta aplicat pe geam, va permite aplicarea de faianta, piatra, glet, lambriu, parchet, pvc sau orice altceva va trece prin minte sa astupati geamul.
Vreti sa scapati de efortul si mizeria din baie la decopertarea peretilor de faianta, aplicati eco prim grip si a doua zi treceti direct la aplicat faianta.
Deci, dupa luarea deciziei de a izola o casa din chirpici, peste var, se aplica cu un trafalet, in doua straturi la diferenta de 2 ore, primerul ecoprimgrip iar a doua zi puteti incepe termoizolarea, tencuirea sau ce vreti dvs.
Cu stima
[email protected]

maria in iulie 15th, 2015

Polistiren sau extrudat adica materiale sintetice realizate chimic in fabrici adaugate la materile naturale….!!!!!!! Doamne ce zapaceala poate face „modernismul” in constructii….!!!
Pai, materialul natural are o imensa valoare : respira, da libertatea relatiei dintre biocimpul uman cu biocimpul natural exterior. Relatia asta e benefica omului. Respira si casa , respira si corpul. Se realizeaza un echilibru extrem de important si benefic omului si sanatatii sale
Plusul ala de grade in vremea friguroasa se realizeaza printr-o soba cu fumuri bine gindite , functie de marimea camerelor

Ina in august 2nd, 2015

Maria mesajul tau m.a bucurat enorm. Eu cautam constructie din materiale naturale si am gasit acest articol unde cu stupoare am citit doar despre materiale sintetice. La casa parintilor mei am facut aceleasi lucrari ca cele expuse mai devreme si acum imi pare foarte rau. intentionez sa lucrez impreuna cu familia o casuta de lut la fel cum a facut d.na arhitect Ileana M. sper sa gasesc mai multe informatii in aceasta directie.

Gabi in februarie 13th, 2016

Sunt si eu in dilema…. In vara voi face incalzire centralizata pe peleti si multi imi recomanda sa izolez casa pe exterior cu polistiren pentru o eficienta mai buna a centralei. Casa este din chirpici, cu peretide 45 cm, tencuit pe exterior si interior. Pana acum nu am probleme cu umezeala, igrasia. Eu m-am gandit sa izolez cu vata bazaltica de 10cm, costa mai mult deca polistirenul dar lasa peretele sa respire. Ce parere aveti? Astept sugestii….

adrian in februarie 13th, 2016

cel mai sanatos lucru ar fi sa folositi doar lut la exterior, peste care puteti aplica produse polisilosanice sau hidrosiliconice, pentru protectia impotriva factorilor de mediu. Aceste produse sunt mai scumpe dar protejeaza foarte bine si in acelasi timp lasa umiditatea sa iasa din pereti. la interior puteti folosi materiale care includ produse nanometrice, ca exemplu sfere de sticla sau pluta, acestea creand un film termoreflectorizant pe pereti si pe tavane la interior. 0720424045

rodica state in aprilie 4th, 2016

Cum pot izola pe exterior casa cu tencuiala stropita , dar nu cu polistiren, ci cu vata minerala bazaltica?Va rog daca se poate un raspuns pt a intelege daca se poate realiza si cu ce fel de vata minerala.

melian cristi in aprilie 4th, 2016

Buna seara.Doamna rodica se poate izola pe strop cu vata bazaltica dar depinde daca peretii sant drepti pentru mai multe detalii 0764454360

Aurel in aprilie 5th, 2016

Echipa de meseriasi din jud.Teleorman efectuam termoizolatii cu vata bazaltica,polistiren extrudat/expandat.Daca v-am trezit interesul ne gasiti la nr.tel 0769942980.Rugam si oferim seriozitate.O zi buna va doresc.

Daniel 63 in aprilie 11th, 2016

Ma intereseaza foarte mult vazand postarile cu privire la renovarea unei case de paianta!
De curand pe acum 2 ani,pe baza unui proiect si a unei autorizatii de construire,am consolidat o casa din paianta in judetul Iasi!Avand cerdac pe doua laturi, si un paravan protector din scandura vopsita in spatele ei,am consolidat-o ,de jur imprejur,sapand pana la adancimea de 1,70 ,cat era de adanca temelia din pietre de rau,montand fier si turnand beton de jur imprejur!
Am marit in fata casei cerdacul exustent de la 1,10 m la 2m ,rezultand un hol iar in partea laterala,in locul veciului cerdac,am obtinut o extindere a acestuia pe latime de la 1,10 m la 3m!De casa veche din valatuci era lipita la Vest o bucatarie pe pamant fara temelie,cu acoperisul in panta descrescanda de la coama spre uluce!Am demolat aceasta bucatarie si am ridicat nivelul noii constructii la nivelul elevatiei dat de corpul vechii casei cu cerdac,adica turnand beton pe h=0.80m!Acum dupa consolidare ,casa veche din valatuci este inconjurata pe toate laturile de pereti noi din BCA,vechiul ei acoperis fiind dat jos, constructia existenta avand un nou acoperis,avand drept de mansardare prin autorizatie la h=3m!Intrebare daca acum casa veche,avand grosimea peretilor de h=0,35 m,fiind in stare buna,fara crapaturi,fara fisuri interioare,nici exterioare, ci doar un perete de paianta exterior va deveni perete de bucatarie,in care trei pereti vor fi de BCA, ce lucrari ar mai fi de executat,ca de izolatie termica nu vad de ce ar mai fi nevoie?Precizare: in fiecare colt al casei si in dreptul salitei ce desparte doua camere de locuit s-au executat stalpi din beton armat pornind de jos din vechea fata vechii fundatii,pe cu h= 1,70m+ 2,65m, peste care s-a turnat o centura de fier beton,pe lungimea casei vechi de 10,30m!Constructorii cu care am discutat ,au parerea sa demolez aceasta casa de paianta,ca oricum am in autorizatie posibilitatea de reamenajare interioara,altii considera ca trebuie forfecata constructia existenta,pentru aplicarea altor stalpi de consolidare in pereti,pentru montarea de buiandrugi de beton armat,daca se doreste montarea de ferestre de termopan,in locul celor existente din lemn si sticla!Astept idei,daca trebuie sa mai aplic vreo lucrare sau doar sa cosmetizez fatada exterioara,cu un finisaj adecvat?

Daniel 63 in aprilie 11th, 2016

M-am grabit pe alocuri si poate am „mancat” litere,insa vreau sa stiu daca mai e nevoie de o lucrare de renovare a casei de paianta,daca ea nu a suferit nici crapaturi,nici fisuri in decursul timpului desi e construita in 1933,mai ales ca ea acum este inglobata in cuprinsul noii constructii din BcA pe elevatie de beton?Astept idei sau sugestii daca trebuie sa inlocuiesc vechile ferestre cu toc de lemn cu termopan sau sa le las asa,reconditionandu-le ori inlocuindu-le cu ferestre pe baza de lemn stratificat? Cum considerati ca e mai bine,mai eficient si cam ce costuri implica?Va multumesc!

mihai in iunie 14th, 2016

Salutare! Daniel 63, permite-mi sa te rog sa-mi oferi cateva lamuriri. In primul rand ce suprafata are casa? Ai spus aici ca ai avut un proiect si o autorizatie de consolidare, te rog sa spui care au fost etapele consolidarii conform proiectului! Si eu ma confrunt cu o situatie similara! Eu inteleg ca ai lasat casa veche iar in jurul ei ai construit una noua cu fundatie si pereti de bca. Peste peretii noi ai turnat centura si ai construit un acoperis nou in locul celui vechi! Acum doresti sa darami casa veche (ea fiind in interiorul casei noi) si sa ramana doar un perete din ea. Ce fel de casa figureaza acum in acte, una din paianta sau din bca? Presupun ca inainte cand casa era din paianta nu s-a put obtine autorizatie de mansardare, dar acum cand casa este din bca, cu o fundatie si o centura solida, aceasta autorizatie a venit fara probleme! Te rog sa-mi povestesti mai multe din experienta ta! Multumesc!

Sov in august 5th, 2016

Exista pt finisare exterioara o tencuială care sa permita migratia vaporilor de apa prin pereti?  Am vazut o reclama cu Aeria Gold la TV,  sau tencuiala decorativa care spun ca peretii respira ,,  dar nu stiu daca e adevarat. 
De asemenea, daca vreau sa pun o izolatie ext la pereti din vata sticla sau bazaltica,  cum se monteaza astfel incat vaporii de apa sa poata migra in continuare ? Pt ca daca se lipeste de peretele exterior,  banuiesc ca adio respiratie pereti. 

schneider emerich in noiembrie 11th, 2016

Buna…
evanghelia schneider cu privire la casele de chirpici/paianta:
1. daca casa nu are fundatie sanatoasa, este mai rentabila financiar demolarea ei
2. daca totusi va hotarati s-o pastrati,atunci cea mai ieftina solutie de a castiga cateva grd.C in
este izolarea tavanului dinspre pod cu vata minerala sau de sticla de 20cm…daaa,douazeci de centi,asternuta peste acel pamant rosu/galben, sau ce o mai fi…
3. daca schimbati si ferestrele cu termopanuri,atunci o sa aveti nevoie de aerisiri mai dese
4. tencuielile pe baza de ciment,polistirenul eps/xps,gipscartonul sunt inamicii declarati ai peretilor de chirpici intrucat distrug capacitatea lor de a gospodari vaporii de apa(peretii nu mai respira)….se vor utiliza numai materiale care permit difuzia vaporilor de apa,gen tencuieli var-nisip,vata bazaltica,lambriuri de interior/exterior din lemn ventilate..etc…
5. daca casa nu are sistem pluvial (jgheburi,burlane..) este indicat sa montati asa ceva mai ales,daca streasina casei este ingusta…

ar mai fi cateva..dar cred ca va ajunge ptr inceput
Succes(uri)!!

schneider emerich in noiembrie 12th, 2016

trebuie sa revin cu niste precizari despre izolarea tavanului…
-de regula, tavanul este partea cea mai slab izolata intr-o casa „batraneasca”.
De f multe ori este construit din grinzi cu interax de cca 50-70cm acoperiti dinspre pod cu o „astereala” de scandura ( totul vizibil din interior )> peste aceste scanduri s-a asternut un strat de „pamant” de cca 5-8cm…efect de izolare nesemnificativa…ca atare dvs incalziti si podul…se poate vede cum este izolat tavanul odata cu venirea primaverii cand incepe sa se topeasca zapada de pe acoperisurile caselor din zona>la casele izolate slab acoperisul scapa mai repede de invelisul de zapada !!
Presupunand, ca invelitoarea acoperisului este OK si ca atare podul are ventilatie naturala, puteti izola f bine tavanul chiar si cu ..lana de oaie !! de minim 15 cm grosime…nu glumesc !!…sau paie, stuf….ei, protectie ignifuga nu veti avea…dar este ieftin…
Polistiren exclus !!!
Prin izolarea corecta a tavanului cu min 15cm de vata de orice fel, veti obtine aprox. acelasi efect de termoizolatie ca si cum ati fi izolat toti pereti exteriori cu orice material de grosime de 5cm!!
Inca ceva > nu „betonati” casa !! o greseala capitala !!….de ce ?…voi reveni, daca subiectul vi se pare interesant…

Sov in noiembrie 13th, 2016

@schneider emerich ne puteti da mai multe amanunte despre izlorea podului cu paie, astfel incat sa nu isi faca cuib soriceii? Si mai multe amanunte despre izolare si case din chirpici, ca vad ca va pricepeti :-)

Calin in noiembrie 13th, 2016

Buna seara.Noi locuim la tara si stim perfect cum se lucreaza la o casa din paianta noi recent am renovat o casa din paianta la care proprietarul vroia prin interior sa placam peretii cu rigips dar noi daca am mai lucrat cu astfel de case lam lamurit ca nu e bine din cauza soarecilor care daca unul patrunde antre perete si rigips adio acolo ei joaca fotbal,si cu izolarea podului nu puneti lana sau trestie sau paie ca e jale mare pentru mai multe detalii 0764454360

schneider emerich in noiembrie 15th, 2016

buna,
referitor la lana / paie / stuf se poate pune, dar nu recomand !!

Sov in noiembrie 15th, 2016

Pai de ce e jale mare Calin, poate dai mai multe detalii. Si cam cu ce materiale naturale si ieftine se poate izola atunci? ca nu mai raman prea multe…

Calin in noiembrie 15th, 2016

Cu rumegus de la gater nisip ciment se face un amestec semiumed scoateti pamantul de pe pod puneti folie

schneider emerich in noiembrie 15th, 2016

hmmmm,
pacat de acel „pamant”..e un efort serios sa-l scoti multa mizerie…e drept, ca peretii scap de o incarcare de minim 2 tone,dar acel pamant avea o capacitate de a inmagazina caldura….iar acea folie se poate pune ptr a acoperi greselile de montaj ale mesterilor executanti al invelitorii..sau daca acoperisul are o inclinatie de sub 30grde si exista pericolul teoretic ca vantul sa bata zapada sau ploaia in pod…
reteta de acest …lemno/fibrobeton usor este interesanta, dar nu cred ca poate concura cu vata bazaltica/sticla…

schneider emerich in noiembrie 15th, 2016

Noi asezam folia pe tot podul dupa aia punem rombetonul pentru izolatie si sa nu intre soarecii.Am pus si vata de sticla dupa o luna proprietarul suna ca se aude ceva an pod si am scos vata si am pus rombeton….Dar mai este ceva nu se mai fabrica vata aia de sticla de pe vremea lui nea nicu care avea dea sticla ca te manca pielea 3 zile la rand…….cu stima Calin

Laura in noiembrie 26th, 2016

Buna seara,

ca tot am citit mai sus…am indreptat si eu peretii intr-o camera la o casa veche din lut cu barne de lemn cu gips carton pe profile metalice…m-am gandit si eu la soareci, asa e, dar sper sa ma ocoleasca… intrebare mea este pot sa agat tablouri pe perete de gisp carton cu banda autoadeziva? si am vazut ca mai sunt tot felul de carlige cu banda autoadeziva, pot fi folosite pe pereti de gisp carton?
Multumesc.

schneider emerich in noiembrie 27th, 2016

draga Laura,
referitor la agatat ceva pe un perete fals din gipscarton ( indiferent de adezivul / maclavaisul folosit ) nu-mi pot permite sa ma pronunt public, DAR imi permit sa va dau un sfat prietenesc : asigurati ventilarea stratului de aer intre gipscarton si perete in mod OBLIGATORIU ! … altfel riscati ca peste cativa ani sa vi se mucegaiasca partea dinspre perete a gipscartonului… iar nu veti scapa usor de miros, beleive me….
mai intrebati si alti specialisti adevarati / atestati…fiindca sunt sigur, ca n-o sa ma credeti…
numa’bineeeeeee

Victor in decembrie 2nd, 2016

Buna seara. Locuiesc intr-o casa de chirpici, pe care am izolat-o la exterior cu polistiren expandat de 5 cm. Problema este ca la interior fostii propietari au indreptat peretii interiori cu polistiren expandat de 2cm,am zis ca nu o sa am probleme. Dar dupa 2 ani si deci 2 ierni au inceput sa apara problemele, mici pete de mucegai la colturi, pe peretii ce dau afara. As vrea un sfat sa stiu ce am da facut in vara viitoare. Eu as vrea sa dau tot jos pana la chirpic si sa tencuiesc ( rapita si tencuiala var+nisip+ciment )dar ma bate gandul sa izolez la interior cu vata bazaltica si dupa rigips, dar nu stiu daca este ok, daca peretii vor respira si daca nu o sa mai am probleme.

Va multumesc

schneider emerich in decembrie 2nd, 2016

Victor,
idea de a da jos tencuiala pana la vaioaga/chirpici este ok, cu amendamentele :
1.sa dati jos toata …khmmm…porcaria de polistiren din interior
2.mortarul ptr reparatia tencuielii sa fie preponderent var-nisip cu foarte putin ciment sau ipsos…se gaseste in comert gata dozat cu factorul de permeabilitate la vapori de lt;10…( polistirenul are min 50, vata bazaltica are cca 1,6 !!

Nu se izoleaza termic din interior nici-o casa rezidentiala…
Casa de chirpici se izoleaza termic din exterior cu vata bazaltica de minim 10cm

Sy, nu am rabdare ptr explicatii detailate…daca navighezi cateva zeci de ore pe forumuri,ti-le gasesti singur..quot;..navigare necesse est quot;..nimeni nu Te grabeste…citeste cat mai mult si nu te lua dupa vasaliesedescurca, dorelfacetot sau alti…mesteri…

Sov in decembrie 9th, 2016

schneider emerich ai spus ca o casa din chirpici se izoleaza in ext cu vata bazaltica. Dar cum o prinzi de perete, care sint straturile, banuiesc ca fara folie nu se poate. Iar daca pui folie…. salut respiratie pereti

schneider emerich in decembrie 13th, 2016

salutari,
1.termoizolarea exterioara a caselor de chirpici numai cu vata minerala sau de sticla este parerea unanima a tuturor specialistilor in materie…in loc de vata se poate folosi orice alt material cu permeabilitate ridicata la vapori de ex stuf, polisiren perforat etc
2.nu trebuie sa puneti nici-o folie !!…vedeti site-urile producatorilor de vata…
3.se utilizeaza numai panouri de vata hidrofobizate de 10+5 cm( nu va zgarciti !) si niciodata „plapuma” de vata.Stratul de 5cm sa aiba fata spre exterior caserata cu fibra de sticla…Ca parere personala : adoptati solutia de „fatada ventilata” cu siding / lambriu de lemn baituit/tratat corespunzator
4.mare atentie la materialele folosite ptr tencuire.si adezivul de lipire !
5.navigati,navigati,navigati…sa nu asteptati,ca citind un singur topic veti primi raspuns la toate intrebarile dvs…

Intrucat nu mai am nimic de zis in ,(este ultima postare de a mea ) imi iau ramas bun si va doresc numa’bine !!

Sov in februarie 12th, 2017

Pacat dl emerich ca nu mai postati, aveam ce invata de la dv…

GT in februarie 12th, 2017

Consider argumentele Dlui Schneider absolut corecte.

Nu le mai trageti caselor pungi pe cap!

Jos polistirenul si celelalte plastice de pe peretii cladirilor!

Victor in februarie 13th, 2017

Mulțumesc schneider emerich…Sa buna căldură și să ne apucăm de treabă !!!

costel in iunie 2nd, 2017

Salut. am si eu o casa din chirpici, am facut la o camera interior schelet metallic cu vata de sticla ( 15 cm grosime ) si placi de rigips, la fel si tavanul. casa pe afara e stropita cu ciment atat. As vrea sa stiu se poate izola cu polistiren afara sau sa sa o tencuiesc cu ciment , var ? Multumesc.

schneider emerich in august 6th, 2017

SALUTARI….
Draga Costel…polistiren exclus ! Daca oricine iti recomanda asa ceva, ei..atunci individul habar nu are..
dixit…
nu argumentez…raspunsurile ti/le gasesti singur pe net…

sov in august 23rd, 2017

La o casa veche de 90 ani din paianta, fara fundatie, se poate consolida?
Si a doua chestie, am citit mai sus ca solutii de termoizolare a podului, ca se izoleaza cu vata „PESTE” stratul de lut din pod. Insa deja in casa curge lutul din pod printre scandurile ce compun tavanul casei, nu e mai bine sa scoti intai lutul din pod? Sau exista alta solutie? pt ca daca scoti lutul preupun ca se face o maaaare mizerie!

Stefyi in martie 29th, 2018

Bună. . Cum as putea intari o casa de chirpici care e destul de veche și bătrânească și ca fundație are pietre .. ( sa lăsat pământul sub casa din cauza greutății). . Cum aş putea intari casa sa pot sta în siguranță în ea câțiva ani ? Mulțumesc

melian cristi in martie 29th, 2018

Salut.Stefyi noi am renovat case de chirpici si stim cum se lucreaza pentru mai multe detalii 0764454360 va multumim.

Mihai Valentina in aprilie 19th, 2018

Am o casa de varghie cu var la exterior. Cum pot sa o varuiesc ca sa nu mai vada varul
din cauza ploilor si zapezii.

IONUT in mai 3rd, 2018

Salut am si eu o casa din paianta undeva in Arges la țară și ma pregătesc sa o repar într-o cameră mia fost inundată și cam un metru in înălțime a început să se mănînce ce ma sfătuiți a face??? Cu stimă astept un sfat chiar cunoștință cu un meseriaș.

IONUT in mai 3rd, 2018

Salut vreau sa repar o casa din paianta ce sugestii îmi dați.

IONUT in mai 3rd, 2018

Aș dori cunoștință cu un meseriaș in domeniu.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
читать далее majbutne.com.ua

www.pharmacy24.com.ua
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii