Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Constructie casa fara autorizatie, la ce suprafata este legala in Romania?


buna ziua,
am citit aici despre un finlandez care si-a facut singur o casuta de 11 mp, fara autorizatie de constructie, caci legea din Finlanda o permite; in Franta legea permite acelasi lucru pentru o suprafata de 20 mp; dar in Romania exista o astfel de lege si daca da, pentru ce suprafata e posibila constructia fara autorizatie? multumesc!


Intrebare de la chuck, pe adresa redactiei: Constructie casa fara autorizatie, la ce suprafata este legala in Romania?

Nota redactiei: Casa de 9 metri patrati cu living, dormitor, bucatarie si baie fara autorizatii constructie

Forum Symposium - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Gabi in septembrie 21st, 2013

Buna ziua , am construit acum 3 ani o casa constructie lemn fara etaj fara fundatie , intreb daca este necesara autorizatie constructie . Multumesc

casatamultvisata in septembrie 22nd, 2013

Cadrul legal pentru executarea lucrarilor de constructii este Legea nr.50 /1991 pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructi si unele masuri pentru realizarea locuintelor , Lega nr. 10/1995 privind calitatea in constructii si Regulamentul de Receptie a lucrarilor de constructii,si instalatii aferente acestora, aprobat prin H.G. nr. 273/1994 .
Pentru excutarea unei copnstructii aveti nevoie de mai multe documente, incepand cu actele de proprietate ale terenului, certificatul de urbanism, autorizatia de construire si celelate avize si aprobari ce se obtin in regim de ghiseu unic de la Serviciul Disciplina in Constructii al Primariei din localitatea in care se va edifica constructia.
Mai aveti nevoie de un proiect aprobat si de un contract de executie a lucrarii sau, puteti executa cladirea in regie proprie.

anelka in martie 20th, 2014

buna ziua… am si eu problema…
locuiesc la curte.langa strada am un corp de casa format din 2 camere si un hol. in prelungirea lor mai este inca o casa mai lunga formata din sufragerie, un hol lung un dormitor , baie si bucatarie de iarna si o bucatarie de vara. cele 2 camere de la strada sunt mai inalte. am titlu de propietate pentru casa si pt curte.eu am demolat doar cele 2 camere si holul de langa strada.restul au ramas. si acum construiesc o alta casa cu etaj. nu am autorizatie de constructie. ce mi se poate intampla si cum pot sa intru in legalitate fara sa mai fac proiect si fara sa iau autorizatie de constructie? casa veche nu are carte funciara… cum sa fac sa pot face cartea funciara? dupa ce construiesc casa noua pot sa fac cartea funciara fara sa fi avut proiect si autorizatie de constructie?

bogdy in ianuarie 23rd, 2015

a*buna as dorii sa construiesc o casa de 70 m2 si nu mi-au iesit actele mai bine de un an pe pamant,materialele au fost achizitionate aproape toate in aceea perioada ….as dorii sa stiu care ar fi amenda sau consecintele daca construiesc fara autorizati pt ca lemnu a inceput sa mugecaiaca iar bca a tras multa apa.multumesc

CasaTaMultVisata in ianuarie 23rd, 2015

Buna seara dl Bogdy.
Pentru informatii ati-ne
Cu respect si stima,
Echipa “CasaTaMultVisata”
Telefoane:
0767 954857 0742 756576
E-mail:
[email protected]
[email protected]

Andreea in aprilie 23rd, 2015

Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc de 8 apartamente.
Pamantul din fata apartamentului meu este proprietate personala,in baza unui contract de vanzare-cumparare cu dezvoltatorul de la care am cumparat si imobilul.In fata apartamentului,in gradina mea,exista cand am cumparat o platforma de beton,fara fundatie,cu iesire din living,pe care am construit o terasa usoara,cu stalpi de lemn si acoperis din lemn si un soi de carton.Pt aceasta am nevoie de aprobare/autorizatie?
Va multumesc!

cristi in octombrie 26th, 2015

Am inceput construirea uneii case de 110mp si nu am proiect decât certif de urbanism,am ajuns in stadiul unde trebuie să-i pun acoperisul.Ce trebuie sa fac sa pot obtine un proiect daca se mai poate?

cristi in octombrie 26th, 2015

Daca am construit o casa de 110mp la rosu si vreau să-i fac proict se mai poate?

Marin Florin in martie 21st, 2016

Buna ziua am si eu o intrebare la o persoana cunoscatoare , am un teren in suprafata de 400/mp si în 2014 am turnat o fundatie de 50 adancime cu 30 grosime anul trecut am turnat si o placa de beton peste aceasta fundatie cu grosimea de 15 /cm in toamna lui 2015 am reusit de am luat bca si cherestea su dulapi asta in lipsa de bani bine inteles si daca oi putea sa o ridic anul acesta in regim propriu si acum revin la intrebare,din ce am citit pe un sait de stiri ca ar vrea sa dea o lege model polonez ca daca detii minim 400/mp sa te lase sa constuiesti fara autorizatie specific terenul il am aproape de Bucuresti la 30 km
Astept cu nerabdare un raspuns multumesc

IRIS in iulie 27th, 2016

Buna,
Eu detin un teren in care am construit o casa ,am toate actele in regula…dar as dori sa mai construiesc in aceiasi curte o casa cu 2 camere,1 baie si o bucatarie…ce acte mi-ar trebui sa pot fi in regula si sa pot incepe constructia?

Gabriela in septembrie 24th, 2016

Buna….stiu sigur o casa cu partier,etaj si mansarda in comuna Letcani judetul Iasi care este construita fara autorizatie si fara acte!!
Vreau sa declar si sa luati masuri…cum putem face ceva?

vasile in noiembrie 26th, 2016

Buna ziua.Care este amenda ptr, depasire P.O.T.si cum se aplica?procentual?
multumesc

Vasilescu in septembrie 21st, 2017

Bună seara ,vreau sa construiesc o casa (aștept sa iasă autorizația și proiectul)întrebarea mea este dacă potențial soțul meu sa se ocupe de construcție se pricepe dar nu este autorizat în asa ceva.Am înțeles Cum ca trebuie sa am inginer de șantier și firma specializata…

Toader NIcolae in octombrie 23rd, 2017

Exista o lege in Romania care sa spuna pana le ce suprafata se poate construi o casa fara autorizatie ? Daca da,care ? Multumesc !

Florin in ianuarie 15th, 2018

Exista posibilitatea de a construi legal pe propriul teren o casa care depaseste procentul legal (in cazul meu 40% din teren). Proiectul este in conformitate cu toate reglementarile, distante cu vecinii etc, doar ca nu demolez si casa veche iar impreuna depasesc acest procent de 40% …

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
www.topobzor.info

http://teplostar.kiev.ua
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii