88 raspunsuri

 1. Silviu
  14 iunie 2011

  Salut.
  Nu era mai bine ca tevile apa/sanitare sa fie bagate prin cofragul fundatiei, pana la turnarea betonului?

 2. Andrei
  14 iunie 2011

  salut Silviu.
  Mai bine nu stiu, insa mai elegant sigur :). Diferenta e facuta de faptul ca dupa turnarea betonului s-au dat gauri in fundatie. Si eu i-am intrebat acelasi lucru atunci, ca si tine.
  M-am bucurat insa vazand cat de solida/rezistenta este fundatia, pentru ca recunosc, nepricepandu-ma, aveam un ghem in stomac :)

 3. Cata
  16 iunie 2011

  prietenii mei mi-au zis sa nu bag buldoexcavatorul in curte ca face dezastru. asa e?

 4. Andrei
  17 iunie 2011

  asa este Cata. Voi adauga poze cu gradina, asa cum arata imediat dupa finalizarea constructiei. Plina de santuri.

 5. ryddk
  28 iunie 2011

  am vazut o gresala, armarea in general a stalpilor si a grinzilor de la cotele superioare se face cu etrieri montati 10/15/10 sau 15/20/15, adica pe primul si ultimul metru dela extremitati se monteaza la distanta de 10 cm si la mijloc din 15 in 15 difera de la proiect la proiect , pentru a da elasticitate armaturii.

 6. Florin
  28 iunie 2011

  Va rog nu mai publicati informatii eronate din punct de vedere tehnic, deoarece puteti induce in eroare.
  1. Latimea si tipul fundatiei se stabilesc de catre proiectantul de rezistenta pe baza studiului geotehnic(analiza terenului de fundare).
  2. Betonul se poate decofra doar cand atinge gradul de maturitate care poate sa difere in functie de calitatea betonului si temperatura exterioara dar in general este de approx. 7 zile de la turnare. Nu decofrati in nici un caz mai devreme de 4 zile. Riscati ca betonul sa aiba deformatii.
  3. Nu luati imaginile de bune. Din punctul meu de vedere aceasta casa nu s-a realizat dupa un proiect conform standardelor seismice actuale intocmit de un proiectant autorizat si vizat de un verificator. Vedeti ce se intampla in toata lumea in caz de cutremur.
  4. Este adevarat ca e greu „sa iesi din pamant” dar fundatia reprezinta in general aproximativ 30-40% din toata structura casei, asa ca greul nu a trecut.
  Postez acest comentariu pentru ca cititorii sa inteleaga ca trebuie sa construim responsabil si nu dupa cum stie nea’ Gheorghe de la colt, altfel nu vom avea niciodata constructii performante si Doamne fereste de un cutremur.

 7. Andrei
  30 iunie 2011

  Salut Florin

  La inceputul articolului gasesti urmatorul paragraf: „Incerc sa dezvolt acum, fiecare pas, asa cum s-a intamplat in cazul casei mele. Iti aduc aminte, constructia a fost ridicata dupa un proiect, iar la fiecare pas cheie, un inginer de santier, care mi-a facut si cartea de imobil, a venit si a dat ok-ul la tot ce s-a lucrat.”

  in consecinta, in cazul meu, s-a stabnilit ca latimea fundatiei sa fie de 30 cm, asa cum am scris mai sus

 8. Gelu
  2 iulie 2011

  Va felicit pentru ce faceti. Mi-au fost foarte utile informatiile gasite aici.

 9. sebastian
  16 septembrie 2011

  Nu am vazut fierul care iese din fundatie….am vazut ca s-a bagat doar in elevatie fier. Cum s-a turnat ciment in fundatie fara fier…anul viitor construiesc si eu si am in proiect fier in toata fundatia si elevatie. Eu nu am mai pomenit sa nu se puna fier in fundatie.

 10. doryn
  10 ianuarie 2012

  fara baliza cum ai axa tu sasa ? baliza te ajuta pentru axat stalpi si pentru nivellul cotei 0 !respect doryn

 11. doryn
  10 ianuarie 2012

  si mai e ceva in fundatie se lasa grinda care face legatura cu elevatia si cu stalpi trebuia sa-i pui din fundul fundatiei pana + 60/70 cm deasupra cotei 0 de asemenea si din elevatie se lasa grinda sa faca legatura cu placa de nivel !!!

 12. moni
  1 februarie 2012

  salut andrei
  cam la ce cost ajunge o fundatie pt o casa ( P+M ) cu amprenta la sol de 56 mp? multumesc

 13. moni
  1 februarie 2012

  cam la ce cost ajunge o fundatie pt o casa ( P+M ) cu amprenta la sol de 56 mp? multumesc

 14. doru
  11 februarie 2012

  va salut pe toti! daca imi permiteti sa intervin si eu…cred ca Andrei construieste respectand un proiect,dar acesti „inginieri” care proiecteaza cateodata bat campii. si eu am un proiect aprobat cu fundatie fara fier,dar nu l-am respectat si am bagat.in caz de un cutremur mai mare…scuza-ma,mortul nu mai invie! am inceput sa construiesc o casa cu amprenta de 200m.p.(P+M) si pentru fundatie,elevatie(fara placa)si un beci de 5m/4m am consumat 5 tone fier si 93 metri cubi beton! credeti-ma ca nu am exagerat…toate cele bune! va puteti „clati” ochii pe You Tube…casa doru-lucrari 2011

 15. George
  14 februarie 2012

  Imi pare rau sa-ti spun, dar fundatia este gresita din start. Casa trebuie sa fie un intreg. Armarea trebuie facuta din santz, imediat dupa turnarea betonului de egalizare. Se armeaza talpa fundatiei concomitent cu samburii(stalpii). In cazul tau, datorita unui cutremur pe orizontala, exista pericolul deplasarii elevatiei cu tot cu casa, fatza de fundatia din pamant.

 16. alexandru
  27 februarie 2012

  buna ziua…..din pacate majoritatea celor care vor sa construiasca…prima data intreaba de pret si apoi in cat timp este gata…..din aceasta cauza multe case se fac..pe placul clientului….de multe ori aiurea….si cu economie acolo unde nu sa face….la armatura fundatiei…la tipul de beton…si la acoperis….
  un diriginte de santier …din afara echpei care construieste…..face toti banii…se plateste cam de la 500 e in sus si trebuie sa fie prezent la toate etapele importante de costructie…

 17. stefan
  29 aprilie 2012

  salut am anceput si eu de curand o constructie de 90mp care zic eu sa ma ajute bunul dumnezeu sa o reusesc ia vine cu 2 balcoane ansa sapaturile s-au facut cu latime de o casma 25/27 iar adancimea de 70-75 iar paharele de 95 adancime ansa la intersectarea zidurilor am mai facut cate un varf de casma prin care sa formeze cate un picior ansa an betonul din pamant am bagat plasa de 4 facuta an ,,u,, casa aive rezistenta si sa formeze picioare iar la stalpi am lasat ceva mustati an afara acum am lasat asa de o camdata pt 4 saptamani cea ce cred eu ca nu are problema si bine anteles am lasat mustatile stalpilor di fier beton de 12 mai sus o sa plec cu fier de 14 ca sa am o rezistenta cat se poate de buna pt cofrage si egalizare nu am mai stat sa iau plan de la arhitect si sa vad ce ami spune si o sa-l chem cand ajung la egalizare ca asa ma sfatuit doamna primar ca doar dumneei mi-a dat pamantul cu respect.astept sesizarile voastre..

 18. Lazar Mihai
  15 iulie 2012

  UN SFAT PENTRU CEI CARE VOR SA CONSTRUIASCA BINE,NU TURNATI PLACA (PARDOSEALA) PINA NU VA SINT FACUTE INSTALATIILE SANITARE SCURGERILE+APA LA BAIE SI BUCATARIE SINT FOARTE IMPORTANTE,ALTFEL VA VENI UN INSTALATOR SI VA GAURI PLACA DE LA UN CAPAT LA ALTUL,CA SA -SI TRAGA INSTALATIILE,ASTA NU E BINE,DAR OMUL I-SI FACE TREABA.
  CU STIMA MIHAI LAZAR

 19. Dragos
  17 iulie 2012

  Sebatian, vezi ca in blocul de fundare s-a turnat beton. La prepararea caruia in mod sigur s-a folosit ciment.
  George, blocul de fundare poate fi si nearmat.

 20. CosminTm
  27 iulie 2012

  Felicitari pentru casa… Mergeti tot inainte si nu ascultati de nimeni care va critica…sunt invidiosi ori ca ei nu pot sa faca ori ca nu au luat ei banii… bunicul meu a facut casa cu caramida arsa in fundul gradinii si cu fundatie din piatra si pamant la 80 cm fara gram de fier, ziduri de 30 cm di dupa 50 de ani inca ii locuita…Oamenii vor sa isi faca casa acuma nu peste 20 de ani asa ca o fac cum pot.Mai bine ar pune mana inginerii nostri pe carte si ar proiecta case ieftine sa isi merita banii ca cu 4 tone de fier in fundatie tot prostu poate sa proiecteze o fundatie. Respect pentru cei care experimenteaza pe banii lor nu pe banii altora…

 21. Mihai Lazar
  6 septembrie 2012

  Sc.Gimiana-Impex SRL.
  Constructii case-vile la rosu sau la cheie
  renovari,consolidari,finisaje,termoizolatii,
  acoperisuri,mansardari,montaj tabla tip lindab,
  instalatii sanitare,instalatii electrice,
  email,[email protected]
  sau 0766813228-0748348199

 22. Dan.C
  6 ianuarie 2013

  Sunt bune astfel de actiuni dar eu cred ca inca nu ne ridicam la gradul de calitate se fac o multime de greseli incepind de la proiectanti,constructori si nu in ultimul rind propietari …e gresit cind vrem sa construim si sa aplecam urechia la sfaturile altora din jurul nostru …constructile difera de la un proiect la altu,propietarul ar trebui sa ceara la firme sau laburatoare in domeniu o expertiza la fiecare etapa de constructie incepind cu proiectul..etc… cea ce cu siguranta inca in Romania nu exsista aceasta procedura sau nu se practica din ne cunostinta

 23. Liviu Niculae
  18 februarie 2013

  Din moment ce un structurist a semnat si parafat proiectul este responsabilitatea dumnealui,cu conditia ca acel proiect sa fie respectat intocmai de constructor si sa nu credeti ca nu s-a tinut cont de anumite criterii privind cantitate fier,gradul seismic,etc.Cei care comenteaza ca de ce in fundatie nu sa bagat fier,bagandu-se numai in elevatie,etc vorbesc in necunostinta de proiect.Si eu am lucrat case, care in fundatie nu am bagat fier,pur si simplu am umplut santurile cu beton.La inceput,evident ca am fost un pic reticient si am vorbit cu structuristul ,spunandu-mi ca de cativa ani asa se fac fundatiile,ca in cazul unui cutremur casa nefiind cu o fundatie rigida (armata) aceasta are posibilitatea sa se plimbe pe acel beton mort,fara ca aceasta sa-si ia vreo fisura.Prin aceasta metoda sa redus considerabil costul fundatiilor si sunt mai practice si eficiente. In cazul fundatiei de fata,ideal ar fi fost ca latimea santurilor sa fie macar de 50cm(posibilitatea de miscare a casei,in caz de seism sa fie mai mare).

 24. ionut
  2 martie 2013

  eu sunt constructor si vreau sa va zic ceva la o fundatie daca proiectantul a dat beton ciclopian se toarna cu 30-40 cen mai jos apoi vine fierul dupa ce se fac cofrajele interioare. mai multe detalii sunati la nr tel 0724616448.ms

 25. ionut
  2 martie 2013

  si apropo nu se baga san prin armatura an timp se foarfeca de la greutate.

 26. Lucian
  17 aprilie 2013

  Am citit cateva comentarii in special pe cele adresate inginerilor civilisti printre care ma numar printre ei.
  Intradevar se obisnuieste in practica mesterilor si nu a inginerilor sa nu se dispuna armatura in pamant insa se continua cu armarea stalpilor pana aproape de talpa fundatiei.
  Mentionez ca aceasta solutie de fundare se practica la casele usoare din lemn sau profile metalalice usoare.In nici un caz nu se accepta asa ceva la cladirile cu structura din zidarie portanta.
  Va rog nu blamati inginerii argumentati de faptul ca bunicii vostri au facut case cu 3 camere de dimensiuni mici si de maxim un nivel si tin si in ziua de astazi.
  Ganditi-va ca an de an casele se aglomereaza iar apa degajata de pe suprafata ocupata de case trebuie absorbita de o suprafata mai mica de pamant.ceea ce inseamna infiltratii de apa la talpa fundatiei = tasari ale terenului, fisuri etc.
  In zilele de astazi confortul si pretentiile isi cer drepturile iar deschiderile devin din ce in ce mai mari.E greu sa explic acum despre forte taietoare si momente incovoietoare incat sa intelegeti ca o deschidere mai mare de 0.5 m sau 1 m pot genera tensiuni f mari in elemente.
  Eu unu nu as aproba in proiectare asa ceva.
  Cat despre proiectarea caselor cat mai economice dar si rezistente sunt de acord…..dar nu m-as duce cu ecomia atat de departe.
  Nu cred ca persoana mai sus mentionata era intradevar inginer …..

 27. adriano
  10 iulie 2013

  buna,oameni buni eu am vazut si lucrat la constructia unui abator si un apartament deasupra si in fundatie nu a bagat nici un gram de fier numai in stalpi a bagat fier si am sapat santurile la adancimea de 70cm si are 15 ani abatorul si nu a patit nimic.si am mai vazut una buna si am lucrat si acolo cu proiect pentru o camera cu stuctura usoara din lemn camera fiind folosita ca birou pentru un cantar pentru masini si cand am vazut ca proiectantul a scris fundatia adinca de un metru si fier de 18 am ramas cu gura cascata si o placa de beton de 15cm grosime.asa ca aveti grija cand construiti luativa un diriginte de santier sau o cunostinta care are habar de un proiect.multa bafta

 28. sima
  14 iulie 2013

  cati mp are casa ?

 29. florin
  20 septembrie 2013

  NU am vazut pana aqm sa nu bagi fier in fundatie jos in pamant

 30. liviu
  27 octombrie 2013

  imi place

 31. liviu
  27 octombrie 2013

  eu am turnat beton pana la nivelul pamantului se numeste radier fara fier doar stalpii de la nivelul cofragul l.am asezat pe radier ….am facut bine vreau sa stiu multumesc

 32. casatamultvisata
  27 octombrie 2013

  Respectati P.TH. si atunci nu o sa aveti probleme.

 33. Bogdan
  27 octombrie 2013

  Radier este denumirea data generic pentru placa la parter si nu fundarea propriu-zisa.
  Sunt eroro aici care ma amuza. Totul pleaca de la proasta intelegere a teoriei care se invata in primii 2 ani la arhitectura:
  Solul, dupa prospectarea geotehnica, ne arata straturile de pamant sanatoase, permeabilitatea solulului, densitatea acestuia. Structuristul stabileste adancimea de fundare. Ideea este ca solul „nesanatos” este inlocuit cu beton, c2,5 de regula, care este mai bun decat pamantul de la cota 0 la -adancimea de fundare. Rezistenta fiind in stalpi, numai acolo se baga fier. Nu se baga fier in fundatie in santuri pana la cota 0 a pamantului. Economic vorbind, nu are sens. Nu este rau sa se bage fier in fundatie, in santuri dar nu este optim economic.
  De la cota 0 a pamantului este altceva pana la radier. Aceasta este zona care va fi in aer liber fara contraopuneri din exterior care sa contracareze miscarile laterale in caz de cutremur, de aceea se introduce fier, pc 52 cu ob37 de la cota 0 la radier. Inaltimea sau elevatia ne va da si umplutura la interior. Cu cat este mai mare, cu atat 50 lei*x m3 de umplutaura va fi bagata in fundatie. Este tot vorba despre bani.
  Domnule Liviu, nu ati procedat corect, fierul trebuia bagat in pamant la stalpi pana la adancimea de fundare, pe cuzineti. Sigur nu aveti facut PTh.

  Acum, eu am calculat o fundatie cu elevatie 1 m cu cheresteaua de cofrare placa lasata in golurile fundatiei vs fundatie cu elevatie 1 m cu umplutura compactata cu mai. Rezultatul este ca pierderea de cherestea in lei este mai mica decat umplutura+manopera+mai+combustibil.
  Cu alte cuvinte, mai bine pierzi 60 m2 de cherestea, adica 1,5 m3+popi 8×8 decat sa bagi pietris cu nemiluita in fundatie.
  Rezultatul este ca la bani, iesi mai bine, izolarea se face mult mai bine ramanand aer+cherestea+polistiren extrudat sub radier/placa,(fara folie hidroizolanta, aceasta nemaiavand rost in acest caz). In cazul impluturii, m3 pamant, nisip, pietris, folie, poistiren este mai scump. Ambele solutii sunt bune dar optimul este clar: placa cu pierdere de cherestea.
  Deci, stimati domni, viitori beneficiari, respectarea PTh este de capatai, solutiile tehnice alternative sunt demne de luat in seama. Strict economic. Apelati numai la profesionisti, rezistenta este capitala. Economiile se realizeaza mai sus, de la radier.
  Cu stima,
  [email protected]

 34. liviu
  6 noiembrie 2013

  va multumesc pt sfat dar vreau sa explic mai bn.pentru o casa cu mansarda ,de 180 m2,eu am facut santurile de 50 pe 50,dupa care am pozitionat stalpii de fier,dupa care am turnat beton pana la nivelul soluluifara fier,dupa o zi am cofrat elevatiacu fier la o analtime de 60 cm.apoi am pus pamantcompactat balastru e.t.c. e bine. va mult..

 35. cristis2003
  6 noiembrie 2013

  Buna ziua, construim case cu amprenta de 7mx7m din caramida si beton la pretul de 7500 euro.Pret valabil la maxim 20km de Bucuresti.Detalii la [email protected] sau 0721859850

 36. CasaTaMultVisata
  6 noiembrie 2013

  Realizarea unei fundatii de 50 cm este foarte putin indiferent de zona de inghet a Romaniei.
  Respectati P.TH.

 37. Radu
  10 februarie 2014

  Pentru o casa de 10.24m x 8.84m,
  1m adancime, 0.3m elevatie.

  Ce calcule am facut eu:
  1. Volum santuri = 57 m³
  Pret beton B100 = 5724 RON

  2. Elevatie
  Volum = 17 m³
  Pret beton B150 = 2404 RON
  Pret armatura = 515 RON

  TOTAL = 8643 RON

  Nu am calculat balastul… presupun ca mai mult de 1500 RON nu are cum sa fie, deci prin reducere la absurd ar costa 10000 RON.

  Asta inseamna < 2500 EUR.

  Alte presupuneri:
  – am zis ca la 1m³ de beton intra 10kg de fier.
  – 1 sac de ciment = 20RON
  – pentru B100 bag 5 saci de ciment, adica 1m³=100 RON
  – pentru B150 bag 7 saci de ciment, adica 1m³=140 RON

  Astept comentarii daca ceva e gresit in calculele de mai sus… dar de la 2500 EUR la 7500 EUR eu cred ca-i diferenta uriasa.

 38. Constructii Neamt
  27 februarie 2014

  Foarte interesant articolul. Nu tot timpul se poate lega armatura inainte, si apoi sa se introduca in cofrag. De multe ori, fierul se leaga si „la pozitie”.

 39. Mihai Lazar
  28 februarie 2014

  DOMNUL RADU B100/B150 NU EXISTA LA FUNDATII ,DOI NU SE MAI FACE BETON LA MANA
  SPUNETI NUMAI AIURELI,VA FAC UN CALCUL SIMPLU 57mc + 17 mc = 74 mc x 210leimc
  cu pompa(beton de statie)=15540lei NU MAI ABERATI CU ROABA SI SACUL DE CIMENY
  NU MAI ABETATI CU FIERUL CU 514LEI NU CUMPERI NICI SARMA DE FERAR SI DULGHER.

 40. antonio
  30 martie 2014

  buna ziua as dori sa fac o casuta cu mansarda
  de 9 metri lungime cu 7 metri latime
  m-ar interesa cati metri am voie sa ma ridic cu inaltimea ca nu cumva proiectul sa intre la categoria casa cu etaj este o regula de metri ?
  multumesc

 41. Mihai Lazar
  26 aprilie 2014

  Buna seara domnul Antonio,
  Nu este o regula de inaltime a mansardei,o puteti face mai inalta fara a fi probleme,numai ca cel ce executa proiectul sa faca specificatiile necesare.
  Cu stima
  Mihai Lazar

 42. CasaTaMultVisata
  27 aprilie 2014

  Daca nu aveti proiect, noi fiind o companie complexa, va putem ajuta de la : proiectare – avizare – autorizare – executie la rosu sau la cheie.
  Dispunem de toata logistica si echipamentele necesare realizarii obiectivului (utilaje, cofraje, popi metalici, schele, scule, etc…..
  „CONSTRUIESTE CU NOI, CONSTRUIESTE PENTRU VIITOR !!!”
  Efectuam lucrari in toata tara !!!
  Pentru o colaborare, oferta de pret si executia lucrarii va rugam sa ne ati telefonic, noi va stam la dispozitie cu incredere.

  Cu respect si stima,
  Echipa “CasaTaMultVisata”
  Telefoane:
  0767954857 0742756576
  E-mail:
  [email protected]
  [email protected]

 43. strugaru george
  9 iunie 2014

  Nu ma pricep sa calculez structuri de rezistenta pentru case,deci sint 0.Eu locuesc intr-o casa cu etej,Peste drum de mine sa construit o casa p+m.Am avut posibilitatea sa urmaresc toate fazele constructiei.Fundatia:sapat toata amprenta casei(nu stiu egzact adincimea)Apoi un sant pe toate cele patru laturi((un stiu latimea,adincimea).Piatra sfarimata in aceste santuri batatorita cu o masinarie pe benzina.Sa turnat beton in aceste santuri.Apoi pe toata amprenta iar piatra de c.f.r.Un cumpresor (din acela care se foloseste la asfaltare dar cu vibrator)sa compactat suprafata mi putin suprafata betonata.Peste primul strat de piatra alt strat mai marunt unat cu furtunul si iar batatorit, de aceasta data cu masinaria pe benzina(Desigur aceasta masinarie are o denumire dar eu=0.AU intins tot ce e legat de instalatie sanitara.Pe betunuldeja intarit,si lasat cu striati au pus un strat de mortar peste care as pus boltari de beton4 rinduri de boltati,intre rindurile de boltati pe orizontala bare de f.b.sa turnat betonul.I interiorul acestui dreptunghi un fel de pinza iar piatra .Distanta de la partea de sus a boltarilor pina la stratul de piatra cam 35 cm.Plasade buzau .Apoi toata suprafata betonata.Cofrag pe toate laturile ecsterioare armatura de jur in prejuriar plasa de buzau prinsa i armatura.Beton pina la nivel.Nu au folosit nici un fel de stilpi (zidaria find din caramida .

 44. marcel
  25 iunie 2014

  Buna ziua
  As vrea sa fac o fundatie fara sapaturi in pamant . Locul pentru casa este drept . Vreau sa pun piatra concasata peste locul in care fac casa de vreo 30 centimetri piatra . Peste piatra folie Grinzi de fier pe margini si pe mijloc, plasa de fier peste grinzi . Si ar fi 30 centimetri piatra si 30 centimetri beton .
  Ce rezistenta ar avea casa

 45. marcel
  25 iunie 2014

  Buna ziua
  As vrea sa fac o fundatie pe locul drept fara sapaturi in pamant . Doar piatra concasata de vreo 30 centimetri
  Peste piatra grinzi de fier pe margine si pe mijloc peste ele plasa de fier si betonu de vreo 30 centimetri .

  Ce rezistenta ar avea casa

 46. George R
  17 octombrie 2014

  Salut,
  Cred ca inainte de saparea santurilor de fundatie trebuia indepartat stratul vegetal.

 47. Catalin
  13 noiembrie 2014

  Buna ziua as dori daca puteti sa ma ajutati informativ sa stiu cat m-ar costa +- o fundatie
  pentru o casa cu amprenta la sol de 12/9 un total de 108 mp?
  Va multumesc

 48. Claudiu
  12 ianuarie 2015

  Bunaziua Construiesc fundati de 3 ani de zile in Germania si va spun ca inainte de fundatie se trag tevile de apa, canalizare, curent, telefon, apa care se scurge de pe casa in canal etc ,construiti cu cap si economisiti timp si bani

  SUCCES

 49. paul
  6 februarie 2015

  In fundatia din pamant , in poze nu arata ca sa bagat deloc fier . sau tepe de fier sa faca unirea intre cele doua betoane , De ce sa facut asa ?? am vazut stalpi de 8 cred ca is corect ?? as vrea mai multe detali si mai clare . daca se poate va rog is nou in treaba asta …

 50. CorNel
  7 februarie 2015

  Buna citind anca de la anceput comentariile despre fundatia farà fier ad

 51. CorNel
  7 februarie 2015

  Buna. Citind anca de la anceput comentariile an privinta fundatilor farà fier pana la cota 0 as dori sa fac o precizare.
  Nu Cu mult timp an urma a trebuit sa demolez an parte o constructie din anii 70/80 o cladire impunatoare fiind Restaurantul satului va garentez caci am gasit chiar avizele de constructie dar sa venim la subiect,am descoperit fundatii adancime 160cm retineti 160cm/40cm fara fier dar armatura din pilastri coborau pana aproape de fundul centuri atentie constructori centura era fisurata lafiecare colt la 1metru de colt dupa cum am observat era rupt numai pe o latura fisura 1cm pe toata H centurii.,am remarcat fisuri si antre stalpi .
  Constructiile de azi ar trebui facute cu mai multa atentie an special de constructori care dupa parerea mea ar trebui sa se opuna anumitilor arhitecti care asi mentin teoriile dupa normativile anilor 70/80,proprietarilor li se cuveni o garantie de20ani pe structura de rezistenta dar precum nimeni nu aer itentie sa ia an serios anumite argumente ofera max 5ani dar nu este legal.
  Apropo costul radierului 80/90m la amprenta se ancadreaza antre 5000/8000euro ,as spune caci toti constructorii ar da o garantie de 20 ani nu credeti?,o zi buna

 52. andrei
  2 martie 2015

  Buna…nu ma pricep prea tare la constructii dar as vrea sa stiu care e costul materialelor pt o fundatie de 200mp..

 53. Juganaru Lucian
  21 martie 2015

  Bransamente electrice Enel in Bucuresti si Ilfov. Obtinere avize, executie, contracte furnizare. Tel: 0735033254 . Va uram spor la treaba!

 54. Dan
  16 mai 2015

  Unde este armatura din fundatie si din talpa?
  Ceea ce vad este doar o armare a elevatiei

 55. gabriel
  14 iunie 2015

  mai fratilor cu fundati de 1 2 m, am casa batraneasc de 85 de ani din chirpic si fara fundatie si am tencuito pe afara acum 15 ani,si este foarte buna,este buna o fundatie dar nu mai exagerati ma cu tone de fier,parerea mea ca pt o casa normala fara etaj este suficient 40 sau 50 cm in pamant fara fier decat stalpi si 50 cm la supra fata cu fier.adica inaine se faceu case din pamant si fara fundatie si au rezistat la cutremure si acum punem metri de beton in fundatie.

 56. florin
  11 iulie 2015

  caut o firma sa ma ajute sa ridic podeaua lasata din cauza ca nu a fost batucit bine pamintul de sub ea de de fapt dedesupt a fost beci l am astupat am turnar placa am pus gresie dar in timp s a lasat si nu as mai vrea sa scot gresia am inteles de la cineva ca exista o posibilitate cu spuma

 57. MAISTRU STRUCTURI MARIAN=IASI
  12 noiembrie 2015

  VOM CONSTRUI DIN 2016 IN IASI SI ZONELE LIMITROFE NUMAI DUPA PROIECTE CE AU EXTRASE DE MATERIALE ȘI CANTITATI, ÎN ASA FEL BENEFICIARII NOSTRI VOR FI MAI LINISTITI SI MAI PUTIN STRESATI CACI VOR STI CE SA CUMPERE SI MAI ALES CÂT. VOR AVEA O IDEE FOARTE APROAPE DE ADEVĂR LA CE PREȚ VA AVEA CASA LA ROȘU.
  MAISTRU STRUCTURI CONSTRUCȚII CIVILE MARIAN IVASCU
  0747878812
  FDK GRUP IASI
  Fabricutza De Casutze

 58. marian florea
  25 februarie 2016

  salut vreau sa spun ca vreau sa ma apuc de constructia unei case p+1 si adancimea de fundare este de 1,20m si santurile vreau sa zic ca au latimile variate de la 70cm pana la 80 cm si etapele de turnare sunt se aseaza armatura de stalpi pana jos la 1.20 si se lasa mustati de 80cm peste cota de +45cm si se toarna b150 pana la 80cm dupa care elevatia cu armatura de rigoare se strange pana la 25cm cat are zidaria si se toarna un beton b200 si se lasa armatura putin afara adik un 10cm sa se faca legatura cu placa adica se vor mai adauga balastru si polistiren extrudat de 5 si folie din pvc plasa sudata sau facuta la fata locului supa care se toarna placa pana la nivelul dat de cota strazii…….apoi se continua cu stalpii si cu zidaria.zidaria va fi ancorata de stalpi cu ancore care au forma unui „U” pentru stalpii de colt si de intersectie cu un alt zid si pentru cei care sunt in plan longitudinal fara intersectii se pun doua bare cu vincluri la capete…….sper ca am avut o exprimare cat de cat asemanatoare unui constructor:D

 59. marian florea
  25 februarie 2016

  am uitat sa specific ancorele pentru zidarie se folosesc doar la structuri portante….adica la cele in care stalpii se toarna dupa ce se face zidaria…….astept comentarii despre ce vreau sa realizez……..mentionez ca la stalpi beton este b250

 60. MAISTRU STRUCTURI MARIAN=IASI
  25 februarie 2016

  Construim în Iași dar și în zonele limitrofe.

  Detalii pe email:
  [email protected]

  FDK GRUP
  Fabricutza De Kasutze-Iasi

 61. silviu b.
  14 mai 2016

  Buna ziua . imi poate calcula sau spune cineva pentru o fundatie de 9 m lungime si 4 mlatime pentru 2 camere cam ce cantitate de fier imi trebuie? multumesc

 62. Bogdan
  14 iulie 2016

  Balastru albastru???

 63. Mihai Lazar
  15 iulie 2016

  SC.Lazar Total Constructii
  VA OFERA SERVICII de constructii case,vile la rosu sau la cheie, cu materialele firmei sau a clientului, la alegere, detaslii cu proiect la adresa de [email protected]
  Cu respect,
  Mihai Lazar
  0766.813.228

 64. ionut
  25 august 2016

  Asi dori si eu sa fac o fundatie de 14 pe 8 si mar interesa cat m ar costa materialele.Poate cineva sa ma ajute

 65. sebastian mocanu
  30 august 2016

  Intrebare ptr specialisti arhitecti si constructori. In ilfov la ce adancime trebuie sa fie o fundatie ca sa se considere o fundatie solida bine executata ptr o casa parter si mansarda. Am vazut case cu fundatie 50 cm sau 60 cm …eu am zis ca trebuie sa fie minim 90 adancimea de inghet. Ce parere aveti? O casa cu fundatie 60 cm parter si mansarda din caramida e ok?
  Multumesc!

 66. Mihai Lazar
  31 august 2016

  FUNDATIILE CASEI IN ULTIMII 10 ani in Bucuresti si Ilfov sund date de 1,10 adincime,0,60/ 0,80 latime, elevatia casei de 0,40 latime si 70/80 inaltime, fier cate un vagon, deci o fundatie pentru o casa este foarte costisitoare.
  Cred ca proiectantii au 10/15 la suta din vanzarile de fier si la fel de ciment si mai cred ca ori sunt nebuni ori nu au toate doagele la butoi…
  Cu respect,
  Mihai Lazar
  0766.813.228

 67. Daniel
  10 septembrie 2016

  Va dau un sfat aveti grija cu firma Sc Edil Villa Constructor Srl Galati Administrator Iancu Tina, ñu sunt de loc seriosi si lucreaza de iti lasa treaba la jumatate dupa ce iti CE iti cer bani!!

 68. Marian
  17 august 2017

  Buna ziua. Vreau să mă apuc de construit o casă 10/11 si nu stiu cum ar trebui să vină instalația de canalizare exterioară :
  1.prin interiorul casei – fundației
  2. de la fiecare baie scoase conductele de canalizare spre exterior si apoi unite prin exteriorul casei
  Va multumesc.

 69. Cristi
  22 august 2017

  Buna ziua,as dori sa stiu daca exista vreo problema in cazul in care torn fundatia pana la nivelul solului ,iar dupa perioada de 3-4 luni sa torn elevatia.

  Multumesc

 70. stefan
  22 august 2017

  Buna ziua,
  Sun pentru prima data pe acest sait si incerc, din cunostintele pe care le detin, sa impartasesc(chiar cu riscul ca raspunsurile vin prea tarziu) distinsilor colegi.
  Cristi, reluarea betonarii se poate face fara probleme cu o serie de masuri astfel:
  -se curata si se spala fundatia veche,
  -se verifica gradul de ruginire al armaturii,(daca diametrul nu este cel din proiect se cere expertiza),
  -se inlatura pojghita sticloasa de la suprafata betonului,
  -se amorseaza cu lapte de ciment suprafata fundatiei buciardate.
  Marian, pe exterior cu o panta minima de 3% si maxima de 8%.
  Sebastian, numai conform proiect si studiu geotehnic.
  Marian, se armeaza oblgatoriu si zidaria de umplutura la structurile in cadre,
  -latimea grinzii de fundare trebuie sa fie de cel putin 30cm cat este grosimea minima a peretilor exteriori,
  -mai nou petrecerea armaturilor in stalpi se face la 1/3 din inaltimea stalpului sau la 60 diametre peste placa parter (la etajul1), cade deci varianta cu mustati de 80cm peste cota zero.
  -Gabriel, sunt convins ca sunt putini cei ce doresc sa locuiasca intr-o casa de chirpici, parererile despre armarea fundatiilor ar fi bile sa le pastrezi pentru uzul propriu.
  Cu acordul vostru voi ataca si subiectul costurilor intr-o poastare ulterioara.

 71. stefan
  22 august 2017

  Scuze pantele canalizari sunt in procente la mie

 72. Cristi
  5 decembrie 2017

  Cu 4 tone de fier in fundatie ala ii buncar, ce cutremur ca se opreste tanku in fundatia aia dintratata mai bine faci pereti de otel de 20 izolat bine si casa ta o sa tina cat o piramida

 73. Laurentiu
  26 iulie 2018

  Oameni buni am citit prin comentarii fundatii cu 4 tone de fier fundatii fara fier in elevatie si multe timpenii . Ba ca inginerii proiectanti nu au toate doagele la butoi . Sincer ma bufneste risul eu am casa construita in Galati si vreau sa va spun ca fundatia este cu centura inferioara armarea este cu 6 bare otel PC de 12 pentru centura etrieri de 30×15 OB 6 elevatie realizata cu fier OB de 6 si centura superioara la fel ca cea inferioara sapatura a fost facuta la 90 cm cu perna de balast si radier de 10 cm zidaria este cu BCA . Casa a fost construita in anul 1997 si au fost vreo citeva cutremure de atunci destul de puternice si nu sa intimplat nimic cu ea este inca in picioare nu are fisuri . Acum depinde cine proiecteaza la mine proiectul este facut de mine pentru ca sint in bransa

 74. beno mariana
  28 iulie 2018

  Va urmaresc de ceva vreme.
  Am cerut un Certificat de urbanism Primariei Arad, in 31.aprilie 2017, pt.reparatii la acoperis, inlocuirea ferestrelor cu geamuri termopan si reparatii la tencuiala fatadei.
  Mi s-a spus din start,de la ghiseul de depunere a cererii, ca am nevoie de Autorizatie de constructie. Cum Certificatul de urbanism a intarziat sa apara in termen legal, m-am prezentat la inspectorul de zona din Primarie sa cer informatii, cu Legea nr. 50 privind constructiile in mana.Cand i-am prezentat art. 8 din aceasta lege, dl inspector din primarie mi-a spus ca e discutabil.
  Nu inteleg ce este discutabil: Art. 8 din Legea 50 privind constructiile sau faptul ca dansul n-are studii de specialitate!?

 75. Mihai Lazar
  29 iulie 2018

  BUNA ZIUA,
  DE CEVA TIMP, nu am mai facut comentarii, dar am citit din cand in cand, prostiile pe care le dau unii drept, solutii in constructii…
  Domnul Laurentiu spune ca 4 tone de fier e mult la o fundatie, in zona de nord a bucurestiului se baga mai mult fiind zona cu risc mai mare de cutremur, fiecare proiectant tine cond de zona seismica, unii intradevar exagereaza, dar noi ca si contructori trebuie sa respectam ceea ce este in proiect. Obligatoriu pentru firme, pentru cei ce lucreaza casa in regie proprie se fac unele abateri.
  PENTRU doamna Mariana, autorizartie de constructie trebuie numai cand construiesti ceva,nu ca schimbi un geam doua la casa, in primarii dar in tot aparatul de stat au patruns numai cei cu pile si bani fara sa stie pentru ca incaseaza salariul…
  Cu respect,
  Mihai Lazar

Comentariul tau

 

 

 

Regulament privind comentariile.
Sus in pagina


Adresa ta de email pentru noutati:


Politica de cookies Politica de confidentialitate
у нас

http://pharmacy24.com.ua

http://medicaments-24.net